vase-emailate.jpg

Curățarea grăsimii rămase pe vase este adesea o sarcină frustrantă, iar soluțiile cumpărate din magazine nu dau întotdeauna rezultatele dorite. Cu toate acestea, gospodinele iscusite au descoperit metode simple și eficiente pentru a rezolva această problemă.

Vasele emailate sunt prezente în multe gospodării, dar curățarea lor poate fi o adevărată provocare. Când soluțiile din comerț nu funcționează, poți apela rapid la o metodă eficientă folosind înălbitor praf pe bază de oxigen, fără clor.

1. Umple o cratiță cu apă rece până la jumătate.
2. Adaugă 2 linguri de înălbitor praf.

1. Pune cratița pe foc și las-o să fiarbă.
2. Adaugă prosoape cu pete de grăsime în apa fierbinte. Acest pas ajută atât la curățarea vasului, cât și a prosoapelor.
3. Fierbe amestecul timp de aproximativ 5 minute, având grijă să nu se verse spuma.
4. După ce a trecut timpul, varsă apa și îndepărtează murdăria rămasă cu o perie sau un burete.

Această metodă simplă este foarte eficientă și te ajută să scapi de grăsimea de pe vasele emailate rapid și ușor.

Grăsimea întărită pe fundul tigăilor poate fi extrem de dificil de îndepărtat. În loc să arunci tigaia, încearcă mai degrabă câteva soluții casnice care pot face minuni.

Bicarbonatul de sodiu: Acesta este un ingredient universal și foarte eficient în curățenie.

1. Pregătește o pastă densă amestecând apă oxigenată și bicarbonat de sodiu.
2. Adaugă câteva picături de detergent de vase pentru o eficiență sporită.
3. Aplică pasta pe fundul tigăii folosind un burete abraziv, cu mișcări circulare.
4. Lasă pasta să acționeze timp de 30 de minute până la o oră.
5. Folosește un burete abraziv și o periuță de dinți pentru a freca grăsimea întărită.

Oțetul: Dacă grăsimea este foarte întărită, înmoaie tigaia în oțet timp de 30 de minute înainte de a aplica pasta de bicarbonat de sodiu.

Sarea: O altă soluție eficientă este să presari sare pe fundul tigăii, să adaugi puțină apă și să freci cu un burete abraziv. Sarea ajută la descompunerea grăsimii și la curățarea depunerilor arse.

Ketchup-ul: Acesta conține acizi care pot ajuta la îndepărtarea grăsimii. Aplică ketchup pe zonele afectate, lasă-l să acționeze 10-15 minute, apoi freacă și clătește.

Utilizând aceste metode, poți prelungi viața tigăilor tale și le poți menține curate și funcționale, economisind astfel bani și reducând deșeurile. Încearcă-le și vei vedea diferența!

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Produsul ieftin care curăță eficient ochiurile de la aragaz. Este util pentru toată lumea: grăsimea arsă se îndepărtează cât ai clipi

Preluat de la: csid.ro