pixel.png

De şampon solid am auzit de câţiva ani. Deşi lăudat, nu am avut încredere să las şamponul lichid profesional cu care m-am obişnuit de ani de zile şi să mă reîntorc la binecunoscuta variantă de ”săpun de casă” cu care bunica obişnuia să îmi spele podoaba capilară de mic copil. Şi totuşi, o surpriză de proporţii mă aştepta.

Eu am un păr normal şi un scalp sensbil. Nu sunt norocoasă să pot curăţa podoaba capilară cu orice formulă de şampon şi să am păr de reclamă. De foarte multe ori, dacă schimb şamponul scalpul este iritat şi apare nesuferita mătreaţă. Aşadar, în călătorii obişnuiam să îmi iau bidonul de şampon cu mine, căci experimentând şampoanele din camera de hotel, nu eram deloc mulţumită de rezultat. Şi oricine are această problemă cu apariţia mătreţii ştie că durează un timp până o poţi elimina.

Şampon solid, practic în călătorii

Între timp, viaţa mea s-a schimbat şi acum când plec sunt însoţită de fiul meu de 2 ani. Paradoxal,am nevoie de mult mai puţine lucruri acum şi valiza de 20 de kg cu care călătoream înainte s-a transformat de cele mai multe ori într-un bagaj de mână de maximum 8 kg. Dar foarte eficient alese. Aşadar, nu promisiunile în direcţia un păr frumos şi sănătos, m-au convins să dau o şansă şamponului solid, ci ideea că pot călători cu bagaj de mână cu avionul fără să mai am grija recipientului mare de şampon şi nici a transferului în recipiente mai mici (mamele înţeleg aspectul).

<!–

Formul de quiz

–>

Şampon solid – spumă mai puţină, dar fără chimicale

Am găsit un şampon solid cu henna organic într-un magazin de produse naturiste. A costat 33 de lei (150 g), iar folosit de 2 ori pe săptămână este de ajuns pentru circa 2 luni pentru persoanele cu părul lung. Primul impact – nu face spumă. De fapt, face spumă dar nu ca în reclame şi fără spumă nu ai acelaşi ”confort” că funcţionează. M-am interesat apoi şi am aflat că se poate multiplica spuma cu un burete.

Ce ingrediente conţine şamponul solid

Faptul că printre ingrediente nu se află decât substanţe naturale, mi-a oferit satisfacţie. Maternitatea m-a făcut mult mai atentă la acest aspect, de asemenea.
Iată ce ingrediente poate conţine un şampon solid pe lângă apă, diverse uleiuiri saponificate (de măsline, de cocos, de ricin, de palmier etc), diverse tipuri de unt (de cacao, de shea) şi diverse uleiuri esenţiale (de lemongrass, de dafin, de rozmarin, de trandafir, de lavandă), pudră de henna. Există foarte multe tipuri de săpun solid, cu ingrediente diverse. Preţurile în România pornesc de la 9 lei pentru un astfel de produs.

Concluzii test

Cum a fost? Deşi spuma nu a fost de la început abundentă, am reuşit în două ture să curăţ părul. Mi-a plăcut ideea că se poate folosi şi pentru corp (economic atunci când călătoreşti) şi mi-a plăcut parfumul discret care se revărsa. Am rămas însă şocată de cum părul meu a fost degresat (mult prea mult în cazul meu). Şi neştiind ce să fac, am apelat imediat la balsamul de păr (lichid). Am avut din nou senzaţia de păr fin şi uşor de pieptănat. Apoi am aflat că după şamponul solid, părul trebuie clătit cu apă cu oţet pentru a se restabili ph-ul natural al podoabei capilare. Mirosul de oţet nu rămâne în păr. Deşi, am cumpărat oţet de mere, încă nu am aplicat acest truc şi m-am folosit de balsam.
Am uscat părul cu uscătorul ca de obicei şi am fost foarte plăcut surprinsă de rezultat. Nicio diferenţă în sens negativ faţă de şamponul lichid cu care m-am obişnuit. Doar mai puţine substanţe chimice cu care părul şi pielea au intrat în contact. Şi nu mi-a iritat scalpul. Aş spune că merită încercat şi că şamponul solid nu are legătură cu săpunul de casă din copilărie.
 

Preluat de la: csid.ro