Societatea de Cruce Roșie din Moldova recrutează voluntari pentru echipele mobile de intervenție în caz de dezastre. În calitate de voluntar(ă) al/a echipei, vei dobândi competențe esențiale în gestionarea situațiilor de urgență, acordarea primului ajutor și colaborarea eficientă în echipă.

Dacă alegi să te alături echipei mobile de intervenție în caz de dezastre, vei beneficia de instruire profesională pentru a fi pregătit(ă) pentru orice situație și sigur(ă) că ești gata să acționezi cu încredere și competență. De asemenea, vei participa la simulări naționale și internaționale de intervenție.

Atribuții în calitate de voluntar(ă):
# să acționezi în caz de conflict armat;
# să organizezi servicii de acordare a ajutorului de urgență;
# să contribui la ameliorarea stării de sănătate și la prevenirea îmbolnăvirilor, prin programe în beneficiul comunității;
# să dai dovadă de empatie;
# să recepționezi și să distribui ajutorul umanitar.

Principalele activități în care se implică/participă voluntarii sunt:
# cursuri de prim ajutor și managementul dezastrelor;
# instruire continuă și seminare despre:
— protecție, gen și incluziune;
— oferirea de numerar persoanelor afectate de dezastre;
— implicarea în comunitate;
— gestionarea dezastrelor;
— protecția legăturilor familiale, sănătatea mintală și sprijinul psihosocial;
— promovare nonviolenței, a modului sănătos de viață și interzicerea fumatului.

# Ai între 18 și 50 de ani.
# Deții un permis de conducere.
# Nu ai antecedente penale.
# Vei participa la toate instruirile care se vor desfășura.
# Experiența în simulări de intervenție, cea de voluntar(ă) la Crucea Roșie și cunoașterea limbilor străine constituie un avantaj.

Organizatorii vor selecta între 15 și 20 de persoane pentru următoarele posturi:
# asistent(ă) lider(ă) de echipă;
# asistent(ă) lider(ă) sănătate și prim ajutor;
# asistent(ă) lider(ă) comunicare;
# logistica și distribuție;
# membru/membră.

Persoanele interesate sunt îndemnate să completeze acest formular pentru a se înregistra. Nu există un termen-limită pentru aplicare. Campania de recrutare se va încheia în momentul în care organizatorii vor identifica numărul necesar de voluntari.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie este bine cunoscută pentru misiunea fundamentală de a proteja viața și sănătatea oamenilor, indiferent de naționalitate, religie sau clase sociale. Începându-și activitatea din 1863, odată cu trecerea timpului au apărut filiale în majoritatea statelor lumii. În Republica Moldova există 19 filiale ale mișcării, iar una dintre acestea își are sediul în orașul Chișinău. Aceasta, la rândul său, are mai multe ramuri de activitate, precum reacționarea la dezastre, instruirea populației în acordarea primului ajutor premedical, acordarea suportului psihosocial deținuților din penitenciare ș.a.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md