pixel.png

Antreprenorul Cristian Oneţiu a realizat împreună cu designerul Irina Voinea o colecţie de haine cool, dedicată celor care acţionează, doer-ilor moderni. Una dintre caracteristicile care dă unicitate colecţiei este modul în care hainele pot fi personalizate online astfel încât fiecare persoană devine creatorul propriului obiect vestimentar achizionat.

Colecţia The Doers este dedicată celor cu spirit tânăr, eroilor urbani de astăzi care mişcă lucrurile. Este a celor care se pun la treabă şi fac”, spune Oneţiu. 

Cum a luat naştere ideea de a se lansa şi în lumea fashionului?

Sursa de inspiraţie a pornit de la studenţii Academiei de Studii Economice, unde Oneţiu a intrat în rolul de profesor pentru cei interesaţi de business.

<!–

Formul de quiz

–>

Galerie foto

vezi galeria 6 foto

La invitaţia decanului Facultăţii de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), prof. univ. dr. Călin Vegheş, am susţinut o serie de conferinţe online şi am lucrat împreună cu studenţii, timp de 6 săptămâni, pe tema antreprenoriatului. Am fost impresionat atât de numărul mare al participanţilor, cât şi de felul în care aceşti copii s-au ocupat de temele pentru acasă, scrise la un nivel înalt de informare şi structurare. Ei au venit cu ideea hainelor, spunând că şi-ar dori să aibă nişte outfituri cool care să îi reprezinte, care să le amintească faptul că ei sunt aceia care schimbă lucrurile. În scurt timp m-am întâlnit cu Irina Voinea care a fost foarte încântată de ideea de a crea o colecţie inspirată de această nouă generaţie, de care eu sunt atât de mândru”, povesteşte Cristian.

Cum l-a afectat pandemia de coronavirus?

Cristian Oneţiu şi-a lansat colecţia într-o emisiune televizată unde a vorbit şi despre ce a însemnat această perioadă pentru el, în ce mod l-a afectat şi ce decizii de business a luat în lunile de izolare.

Noi lucrăm practic într-o industrie a produselor sănătoase. Tot ce vorbim de 15 ani, şi anume să avem un sistem imunitar puternic, să avem grijă să asigurăm organismului un necesar de vitamine, minerale, acum a devenit atât de brusc foarte important, însă, din păcate, cu costul blocării temporare a reţelei de distribuţie. Pe noi ne-a afectat foarte tare pe partea de furnizori, pentru că lucrăm cu vreo 28 de fabrici din Germania şi SUA şi acolo s-au închis multe fabrici. Ei au luat foarte repede în serios începutul pandemiei şi am rămas fără marfă în prima parte a perioadei. A trebuit să facem eforturi considerabile să putem deservi o cerere foarte mare, care s-a activat deodată. Apoi a trebuit să investim mult în materii prime şi am avut probleme cu transporturile”, povesteşte Oneţiu.

El vede această perioadă ca pe una care ne învaţă foarte multe aspecte, dar şi ca pe una de revoluţie, de nou început. În primul rând, pentru a preîntâmpina instabilitatea unor astfel de vremuri, Oneţiu spune că este absolut necesar pentru oricine să aibă rezerve financiare, ale familiei sau ale businessului, pentru a evita deciziile proaste pe termen scurt. El i-a sfătuit pe cei cu economii să îşi împartă banii în mai multe monede, în limita garantării bancare. Şi, în al doilea rând, afirmă că din punctul lui vedere acum este perioada în care oamenii au făcut lucruri pentru prima oară şi este ideal să înceapă o afacere, pornind de la premisa „nu căuta să faci bani. Caută să rezolvi o problemă a societăţii, a publicului ţintă. Să vii cu o soluţie. Acum se deschid toate nişele şi multe oportunităţi pentru cei care vor gândi în acest fel”, amintându-şi faptul că şi el a devenit antreprenor cu 10.000 de euro împrumaţi de la nişte prieteni, a învăţat foarte mult pe acest drum şi nu s-a lăsat decurajat de 4 falimente, însuşindu-şi aceste etape ca lecţii de creştere.  

Preluat de la: csid.ro