foto2.jpg

Ești în căutarea unei rochii elegante pentru o petrecere de tip cocktail sau pentru o nuntă? Alegerea corectă a acestui tip de ținută îți va accentua prezența și te va scoate în evidență. Creează-ți un stil în care să te simți confortabil în orice circumstanțe. În articolul de mai jos vei afla cum să alegi rochii elegante pentru orice eveniment important din viața ta.

Hai să încercăm să alegem împreună rochii elegante pentru diferite ocazii. Aici putem vorbi despre o întâlnire romantică, un eveniment de familie sau ieșirea la un eveniment cultural.

Deși pe piață există o varietate de modele de rochii elegante, rareori se întâmplă să găsim cu ușurință ținuta perfectă. De aceea, criteriul principal pe care să-l iei în considerare în alegerea rochiei este să corespundă stilului tău vestimentar. Aici încearcă să nu copiezi pe nimeni dintre vedete. Tu ești creatoarea propriului stil și a ținutei. De aceea, rochiile elegante pe care le vei purta au menirea să scoată în evidență nu doar calitățile fizice, dar și cele interioare. Personalitatea ta, stilul de viață și valorile tale sunt atuurile care au nevoie să fie complimentate cu o rochie pe potrivă.

#1. Dacă ești o fire activă, căreia îi place mult să se miște, să danseze pe ritmul muzicii dinamice, atunci poți opta pentru o rochie până la genunchi sau pentru alt tip de rochii care repetă după tine fiecare mișcare. Astfel de ținute se potrivesc perfect unor evenimente precum cine de serviciu, nunţi, aniversări și petreceri cu prietenii.

#2. Dacă preferi să fii în zona ta de confort, să cucerești publicul doar prin prezență, atunci poți alege o rochie în care să te simți confortabil. Această rochie trebuie să te avantajeze oriunde te-ai afla în acea sală. Acceptă să iei parte la un dans lejer, care să-ți accentueze toate reușitele acestui look minunat.

Pentru a ieși în lumina reflectoarelor și a-ți arăta frumusețea naturală, ai nevoie și de o rochie care să te „însoțească” la orice eveniment. De aceea, este vital să iei în considerare câteva sfaturi pentru un look original.

Așadar, primul criteriu pe care să-l evaluezi este culoarea potrivită. 

Culoarea rochiei tale ar trebui să te facă să te simți încrezătoare și frumoasă. În funcție de tonul tău de piele, unele culori ar putea să te avantajeze mai mult decât altele. De exemplu, dacă ai un ton de piele cald, culorile ca roșu, auriu sau piersică ar putea fi o alegere bună. Dacă ai un ton de piele rece, s-ar putea să preferi culori ca albastru, argintiu sau roz pal.

Al doilea criteriu este lungimea rochiei.

Este bine de știut că lungimea rochiilor o poți alege, în funcție de evenimentul la care participi. Cele lungi se consideră a fi elegante și se potrivesc pentru un bachet oficial, unde poți fi remarcată și apreciată. Rochiile până la genunchi se potrivesc pentru activitățile în timpul zilei dacă ai vreo întâlnire importantă de business într-un restaurant sau cafenea sau chiar câteva ieșiri la discuții într-o zi. Acest look îți va permite să te simți mereu flexibilă, să te miști mult și să fii mai convingătoare.

Al treilea criteriu ține de designul rochiei.

Coco Chanel spunea că: „Eleganţa este atunci când interiorul este la fel de frumos ca exteriorul”. Încearcă să alegi un design de rochie care să te reprezintă, să fiți ca două partenere care se înțeleg dintr-un cuvânt. Rochia pe care o porți ar trebui sa fie o prelungire a personalității tale și să spună cine ești înainte ca tu să te prezinți. 

Fii cea care surprinde și cucerește pe cei din jur cu lookul elegant care vorbește deschis despre caracterul tău. Nu uita că rochiile elegante se potrivesc oricărei femei indiferent de statut, job sau siluetă. Ținutele pe care alegi să le porți la un eveniment sunt o continuitate a eului tău, acestea transmit emoțiile pe care le trăiești, viziunile pe care le ai și suma experiențelor care te-au definit drept o persoană integră.

Preluat de la: diez.md