ghimbir-contraindicatii.jpg

Ghimbirul este lăudat pentru proprietăţile lui şi pe bună dreptate, dar există anumite categorii de persoane care ar trebui să îl evite, deoarece poate avea efecte adverse în cazul lor.

Află în rândurile de mai jos dacă te numeri printre cei care ar trebui să limiteze sau să evite consumul de ghimbir! 

Descoperă mai întâi beneficiille ceaiului de ghimbir!

Reacţii adverse ale ghimbirului: cine trebuie să îl evite

Potrivit webmd.com, ghimbirul poate influenţa acţiunea anumitor medicamente. Diabeticii, hipertensivii şi cei care urmează tratament cu anticoagulante ar trebui să evite consumul de ghimbir sau măcar să nu facă excese. 

Ghimbirul subţiază sângele, aşa că este contraindicat să îl consumi dacă iei medicamente pentru dizolvarea cheagurilor de sânge, deoarece poate provoca hemoragii. Cel mai bine este să discuţi cu medicul înainte. Doar el îţi poate spune dacă poţi consuma ghimbir fără riscuri!

De asemenea, ghimbirul are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge, aşa că persoanele care urmează tratament cu insulină sau iau medicamente pentru reglarea glicemiei ar trebui să îl evite, pentru că riscă un episod de hipoglicemie. 

Unele medicamente recomandate pentru ţineea sub control a tensiunii arteriale, cum ar fi blocantele canalelor de calciu, pot interacţiona cu acţiunea ghimbirului, cauzând scăderea periculoasă a tensiunii şi producerea de bătăi neregulate ale inimii sau alte complicaţii. 

Şi persoanele care suferă de pietre la vezica urinară ar trebui să limiteze sau să evite consumul de ghimbir sub orice formă, pentru că există riscul ca producţie de bilă să crească necontrolat şi astfel să apară contracţii ce pot deplasa sau bloca pietrele în ductul biliar. În astfel de cazuri, pacientul trebuie să se adreseze de urgenţă serviciului medical!

Ghimbirul şi greţurile matinale în sarcină

Potrivit US National Library of Medicine, administrarea de ghimbir în tipul sarcinii este destul de controversată, deoarece ar putea exista riscul ca acesta să producă modificări hormonale şi chiar avort spontan, în special dacă este consumat în primul trimestru de sarcină. De asemenea, specialiştii sunt îngrijoraţi în ceea ce priveşte riscul de sângerare.

Cu toate acestea, există numeroase alte studii care contrazic acest lucru şi afirmă că ghimbirul este sigur pentru consum, atât pentru sănătatea mamei, cât şi pentru cea a fătului. 

Din acest motiv, cel mai bine este să vorbiţi cu medicul obstetrician care vă monitorizează sarcina. El vă va recomanda cel mai bun tratament pentru greţurile matinale, simptomul care determină multe femei să apeleze la ceaiul de ghimbir. 

Preluat de la: Csid.ro