O nouă cercetare în domeniul afecțiunilor oncologice aduce vești bune în privința rezultatelor consumului zilnic de cafea și reducerea riscului de cancer.
Studiul arată că efectele consumului de cafea sunt dependente de doză, în sensul că cei care au băut cea mai mare cantitate au avut și cel mai mic risc în apariția și recidiva cancerului.
Asfel, potrivit echipei mixte de cercetători olandezi și britanici, care au realizat studiul, s-a constatat că nu doar consumul de cafea, dar și cantitatea influențează șansele de supraviețuire ale pacienților în cazul afecțiunilor oncologice.
Cel mai recent studiu arată astfel că un consum zilnic de cafea reduce riscul de cancer. Cercetătorii spun că rezultatele cercetării, finanțate de World Cancer Research Fund (WCRF) și publicate în International Journal of Cancer, sunt promițătoare, iar acum așteaptă să vadă dacă acestea vor fi confirmate și de alte studii.
Rezultatele sunt promițătoare, în condițiile în care, în 2016, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat cafeaua drept posibil cancerigen, pentru ca apoi să revină asupra evaluării întrucât nu existau suficiente dovezi în acest sens. Astfel, studiul pe un număr de 1.719 pacienți cu cancer intestinal din Olanda, a constatat că cei care au băut cel puțin două cești de cafea… Citește aici continuarea articolului pentru a afla cum un consum zilnic de cafea poate reduce riscul afecțiunilor oncologice.
Preluat de la: csid.ro