Dacă până acum fumătorii erau expuşi riscului de a se infecta cu noul coronavirus, de data aceasta Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că nici consumatorii de alcool nu stau bine la acest capitol. De asemenea, OMS recomandă autorităţilor din întreaga lume să limiteze accesul la băuturile alcoolice în această perioadă, mai ales că tentaţia de a consuma alcool în perioada de izolare este mult mai mare decât în zilele obişnuite.
Potrivit CNBC, OMS a atenţionat că există mai multe afecţiuni care pot face o persoană mai vulnerabilă în privinţa infectării cu COVID-19, multe dintre ele fiind asociate consumului de alcool. Multe dintre simptomele noului coronavirus pot fi înrăutăţite din cauza consumului de alcool.
„Oamenii ar trebui să reducă la minim consumul de alcool oricând, dar mai ales în timpul pandemiei de Covid-19”, avertizează OMS. „Alcoolul compromite sistemul imunitar al organismului şi creşte riscul de efecte adverse ale sănătăţii”, a explicat biroul european al OMS, reamintind totdată şi miturile potrivit cărora COVID-19 poate fi ucis de cantităţile mari de alcool tare consumate. „Nu îl ucide”, a infirmat organizaţia potrivit Adevărul, adăugând că poate cauza probleme serioase de sănătate, inclusiv decesul.
<!–
Formul de quiz
–>
„În aceste vremuri dificile, este important să continuaţi să aveţi grijă de sănătatea voastră mintală şi fizică. Nu doar că vă va ajuta pe termen lung, dar vă va ajuta şi să luptaţi cu Covid-19, dacă vă îmbolnăviţi”, a declarat luna trecută Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat: consumul de alimente sănătoase, limitarea consumului de băuturi alcoolice şi al celor care conţin zahăr, renunţarea la fumat, efectuarea de exerciţii fizice cel puţin 30 de minute zilnic, pentru adulţi, şi de o oră, pentru copii, destinderea prin activităţi precum lectura, audiţii muzicale şi jocuri.
Fără să ne dăm seama, în perioada de izolare la domiciliu putem fi tentaţi să consumăm mai mult alcool decât de obicei, motiv pentru care trebuie să urmărim cu atenţie semnele pentru a evita dezvoltarea unui obicei nociv.
Preluat de la: csid.ro