20210511_073540.jpg
Expediția MyEverest din acest an a generat mai multe recorduri pentru comunitatea amatorilor unui mod activ de viață din Moldova, unul dintre principalele fiind organizarea unei competiții de alergare la altitudinea de până la 5000 de metri. Această competiție este unicul eveniment de alergare de la cea mai înaltă altitudine, organizat vreodată de cetățeni ai Republicii Moldova.

Sportivii au parcurs în alergare calea din satul Dingboche, de la altitudinea de 4410 metri, până în preajma așezării Chukhung, localitate din Nepal aflată la cea mai înaltă altitudine – 5550 metri. Fiecare participant a primit câte o medalie, cioplită manual în piatră, iar câștigătorul o cupă specială.

Tot în Nepal este organizat și maratonul de la cea mai înaltă altitudine din lume – Everest Marathon, desfășurat deja de 12 ani, în fiecare primăvară, în Himalaya. Start-ul acestei competiții este dat în Everest Base Camp, iar maratoniștii și ultra maratoniștii, aleargă distanța de 42 km și 60 de km până în Namce Bazar. Pentru a participa la această competiție, alergătorii ajung în Himalaya cu două săptămâini până la începutul acesteia. Asta pentru a se aclimatiza la altitudinile de peste 5000 de metri de unde își ia începutul competiția.

Mai multe lucruri interesante despre expediția MyEverest le puteți afla din episoadele serialului MyEverest, difuzat în fiecare sâmbătă la ora 18:30 de TV8.MD.

<!–

–> <!–

–>

Documentarul MyEverest este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova prin Programul de consolidare a încrederii, realizat de UNDP Moldova – Poduri de încredere peste Nistru – Мосты доверия через Днестр.

Proiectul MyEverest a fost susținut de către partenerii generali Mastercard , Moldindconbank , Moldcell și True Sweets – Dulcinella Altfel.

Expediția a fost susținută cu produse și echipamente de Traumeel S ( heel.md ), Garmin Moldova , #samsungmd. Suportul juridic este asigurat de EFRIM ROŞCA Asociații.

Preluat de la: diez.md