TV.jpg
Compania IP „Teleradio-Moldova” a fost sancționată de Consiliul Audiovizualului (CA) cu două amenzi a câte 5 000 de lei fiecare. Furnizorul public de servicii media a încălcat prevederile licenței de emisie prin utilizarea elementelor de identificare (semnelor grafice) noi fără acordul CA.

„Furnizorul public de servicii media audiovizuale a informat Consiliul Audiovizualului că elementele de identificare (semnele grafice) ale serviciilor media audiovizuale Moldova 1 și Moldova 2 au fost incluse pe post în regim de testare din data de 3 octombrie 2022, menționând că, ulterior informării consiliului din data de 13 octombrie, curent, a fost afișată identitatea completă a noilor elemente de identificare a posturilor de televiziune Moldova 1 și Moldova 2”, se arată în comunicatul Consiliului Audiovizualului.

Datele controlului au constatat că IP Compania „Teleradio-Moldova” a folosit elementele de identificare grafice pentru serviciile media audiovizuale „Moldova 1” și „Moldova 2” anterior datei de 21 octombrie 2022, când a fost adoptată Decizia CA nr. 316 cu privire la examinarea cererii de reperfectare a licențelor de emisie eliberate IP Companiei „Teleradio-Moldova” pentru serviciile media audiovizuale posturile publice de televiziune „Moldova 1” și „Moldova 2”, prin care au fost aprobate elementele de identificare (semnele grafice) noi.

Preluat de la: diez.md