fly-one.jpg
Compania aeriană „Fly One” SRL a fost amendată de autoritățile naționale, pentru că a adus în Republica Moldova doi cetățeni ai Ucrainei, contrar normelor de securitate instituite de Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Cetățenii din Ucraina au fost aduși cu ruta Sharm-El-Sheikh – Chișinău, a companiei aerieni „Fly One” SRL. Este vorba despre un zbor charter, efectuat în data de 18 martie curent, cu scopul de reîntoarcere a cetățenilor moldoveni, aflați la odihnă în Egipt.

Astfel, pentru ignorarea prevederilor instituite de instituite de Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind situația epidemiologică creată de COVID-19 în privința companiei aeriene a fost întocmit proces-verbal și aceasta urmează să fie amendată cu 1000 de unități convenționale, ce constituie 50 000 lei.

De menționat că, în conformitate cu decizia Comisiei, din 17 martie curent, a fost sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova. Însă a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state, de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus.

Totodată, începând cu data de 17 martie 2020, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova. Această restricție nu se referă la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren.

La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internațional și membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Preluat de la: diez.md