endava.png
CODE CAMP, una dintre cele mai influente conferinţe IT din România, revine la Chișinău pe 25 noiembrie 2017, la Tekwill. CODE CAMP Chișinău înseamnă 20+ speakeri internaţionali şi locali specializaţi în diverse domenii IT, 30+ sesiuni de prezentări şi workshop-uri şi 500+ participanţi aşteptaţi la eveniment.

Endava, cea mai mare companie IT din Moldova susţine CODE CAMP Chişinău în calitate de partener global și este reprezentată la eveniment de 7 speakeri.

Grupul Endava susţine desfăşurarea CODE CAMP încă de la primele ediţii, atât în România, cât şi în Republica Moldova. Compania este activ implicată în comunitatea IT locală, inclusiv prin inițiative proprii orientate spre dezvoltarea comunităților tehnice, ca de exemplu Connect.IT, sau colaborări cu universități și agenții guvernamentale pentru consolidarea sectorului IT.

Unul dintre speakerii internaționali prezenți la eveniment este George Anghelache, Head of Agile Transformation, Endava Group, cu o experienţă de peste 20 de ani în IT, manager de proiecte complexe, derulate utilizând metodologia Agile, care au implicat până la 35 de echipe distribuite în mai multe locaţii şi peste 350 de specialişti din zona de business şi IT, pentru clienţi internaţionali de top din industriile de payment, banking şi retail.

George Anghelache vine la CODE CAMP Chișinău cu un talk despre cultura Agile „Creating a Prolific Agile Culture: people x process”, în care va vorbi despre importanţa asigurării unui echilibru intre procese funcţionale şi profesionişti motivaţi. Chiar dacă se vorbeşte des despre individ care ar trebui să fie mai important decât procesul din care face parte, în realitate nu putem compromite nici una dintre părţi. Astfel intervine întrebarea ce întreprindem pentru a crea sinergia dintre aceste două componente ale succesului? Răspunsul la această întrebare va oferi cheia către o cultură Agile de succes.

1_George Anghelache

Alături de George Anghelache, Endava va fi reprezentată la CODE CAMP de alţi şase speakeri din Chişinău, profesionişti IT care au lucrat pe proiecte complexe şi sunt deschişi să împărtăşească din cunoştinţele obţinute pe parcurs.

Mihail Bohnearschi, Senior Software Engineer şi mentor în medii academice şi de business, este un profesionist mereu la curent cu noile tehnologii şi deschis să împărtăşească din experienţa şi abilităţile sale. La CODECAMP Chișinău Mihail va trata subiectul „Evoluţia arhitecturii mobile” (The evolution of mobile architecture). Speech-ul său va conţine o scurtă călătorie de la tradiţionalul MVC la MVI, prezentarea modului de funcţionare a diferitor arhitecturi mobile, detalierea provocărilor care pot apărea, trecerea în revistă a unor posibile abordări pentru soluţionarea problemelor şi înşiruirea motivelor pentru care cineva ar trebui să îşi propună reorganizarea codului curent.

Stanislav Dobrovolschi, Java Developer, este implicat în dezvoltarea de soluţii Enterprise în Java încă din 2011 şi are experienţă extensivă în proiecte din sectorul financiar şi bancar. Stanislav a ales să prezinte „Setarea performanţei Java persistence” (Java persistence performance tuning), unde va explica modul de funcţionare Java persistence, problemele care pot apărea şi posibile soluţii pentru obţinerea de performanţe mai înalte în aplicaţiile Enterprise.

endava3

Ştefan Popa, Senior Mobile Application Developer, este un adept al bazelor de coduri curate şi întreţinute, fiind constant în căutarea unor noi modalităţi de a îmbunătăţi soluţiile oferite. În cadrul CODE CAMP Chișinău va susţine prezentarea „Securitatea ca problemă majoră pentru dezvoltarea aplicațiilor mobile” (Security as a top of mind issue for mobile application development). Deşi tehnologiile mobile oferă beneficii şi oportunităţi multiple pentru utilizatori, pericolul de atacuri hacker este ridicat. Prezentarea lui Ştefan se va axa pe modul în care pot fi evaluate vulnerabilităţile de securitate în procesul de dezvoltare, pentru a livra aplicaţii de înaltă performanţă, care să asigure funcționalitate, fiind în acelaşi timp sigure.

Victor Boldurat, Development Lead, va susţine prezentarea „DevOps în lumea Enterprise” (DevOps in Enterprise world), în care va vorbi despre provocările care apar la adoptarea practicii DevOps în proiectele Enterprise, începând cu unele uşor de gestionat, continuând cu schimbările de cultură la nivelul companiei pe care le presupune acest pas, obstacolele care pot interveni şi finalizând cu prezentarea unor posibile soluţii în acest sens.

Vladislav Guleaev, .NET Application Management Engineer, are experienţă extensivă în managementul aplicaţiilor software, mentenanţă şi suport, este inspirat de designul inteligent, soluţiile inovative şi încântat să împărtăşească din experienţa sa. Vladislav va susţine prezentarea „Clean Code: Lupta cu codul spaghetti” (Clean Code: Fighting with spaghetti code), în care va vorbi despre modalităţi de a scrie cod mai curat, citibil şi adaptabil pentru o execuție optimizată, dar şi despre cele mai comune situaţii de defecţiuni complexe ale arhitecturii codului (code-smells), oferind soluţii în acest sens.

Sorin Canter, Software Testing Arhitect, cu o experienţă de 15 ani, 5 dintre care în rolul de Lead of Test Automation Practice la Endava în Moldova. La CODE CAMP Chișinău Sorin va susţine prezentarea „Agile în era DevOps” (Agile and The DevOps Era), în care va aborda cauzele profunde ale nereuşitei unor proiecte IT şi care sunt soluţiile pentru a creşte rata de succes a acestora. Este, în același timp, o prezentare teoretică și practică a modului în care testarea automată și DevOps schimbă modul în care este livrat soft-ul și modul în care aceste aspecte pot fi cuantificate din perspectiva tradițională asupra managementului proiectelor.

endava2

# Despre CODE CAMP
CODE CAMP este o comunitate IT din România fondată în 2008 cu scopul de a facilita comunicarea şi schimbul de experienţă între profesioniştii IT. În prezent, CODE CAMP are la activ conferinţe cu peste 2000 de participanţi, hackathon-uri, open days, master-class-uri şi alte tipuri de activităţi care să încurajeze creşterea comunităţii de profesionişti IT.

# Despre Endava
Endava este o companie privată de servicii IT cu peste 16 ani de experiență în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicații, media, tehnologie, sau comerț și transporturi. Prin intermediul soluțiilor Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi susține clienții în a îmbunătății experiența utilizatorilor, dar şi a deveni mai flexibili şi eficienți.

Endava are peste 4.000 de angajați în locații din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare din România, Moldova, Macedonia, Serbia, Bulgaria și Columbia. Concomitent cu investiția în parteneriate pe termen lung cu clienții, Endava a realizat importanța oferirii unor oportunități de carieră motivante pentru angajați și a reușit astfel să se afirme ca unul dintre cei mai buni angajatori pentru cei mai talentați profesioniști IT.

Preluat de la: diez.md