369981006_347093530978308_7321950023879552028_n.jpg

Colegiul Europei din Natolin lansează un program de burse pentru tinerii profesioniști din Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Oportunitatea este destinată persoanelor care au finalizat licența sau masteratul specializat în relații internaționale europene și își doresc să-și continue cariera în domenii precum: afaceri europene, științe politice, relații internaționale, economie, drept, istorie, jurnalism, limbi străine.

Programul Natolin Fellowship are o durată de opt luni. Proiectul își propune să faciliteze dezvoltarea abilităților profesionale și să îmbunătățească capacitatea de angajare a tinerilor profesioniști. De asemenea, programul este conceput pentru a consolida eforturile Uniunii Europene (UE) de a sprijini Ucraina și Republica Moldova, care au început negocierile de aderare la UE, precum și Georgia.

Oferta programului de burse Natolin cuprinde:
# un plan de activitate orientat spre angajare;
# programul va fi împărțit în două faze și va fi susținut de mentori:
— module bazate pe cunoștințe și abilități în formate tradiționale, mixte și e-learning;
— un stagiu în format virtual sau mixt, pentru o perspectivă practică într-un mediu profesional;
# sprijin financiar pentru toți participanții admiși sub formă de burse.

# Naționalitate. Aplicările sunt deschise pentru cetățenii care au vârsta de până la 35 de ani și sunt originari din Republica Moldova, Ucraina sau Georgia. Cazurile de dublă cetățenie vor fi revizuite suplimentar.
# Statut academic. Solicitanții trebuie să fie înscriși într-un program de doctorat sau să fie proaspeți absolvenți ai unui program de doctorat în termen de 12 luni de la ziua absolvirii.
# Diplomă universitară relevantă. Candidații trebuie să dețină o diplomă de master, echivalentă cu 240 de credite ECTS (Sistemul european de transfer și acumulare a creditelor). În cazul persoanelor care au absolvit un program de doctorat, acestea trebuie să prezinte o diplomă eliberată de universitatea la care și-a făcut studiile.
# Cunoștințe lingvistice. Solicitanții trebuie să fie vorbitori independenți de limbă engleză (cel puțin nivelul B1 sau mai mare).
# Domenii de interes. Bursierii ar trebui să aibă un interes sporit pentru: activitatea UE, afacerile europene, politicile și relațiile cu vecinătatea, transformarea Parteneriatului Estic, relațiile dintre țările Parteneriatului Estic.
# Disponibilitate. Programul urmează să înceapă la începutul lunii iulie 2024 și va dura până în februarie 2025. Participanții trebuie să fie disponibili în format fizic pe toată durata proiectului.

Fiecărui participant admis i se va acorda lunar o bursă de 1 197 de euro. Bursierii vor fi responsabili pentru identificarea unui loc de cazare și pentru asigurarea meselor. Între timp, Colegiul Europei din Natolin va notifica în prealabil participanții despre posibilitatea utilizării reședințelor studențești și a serviciilor de restaurant studențesc.

Costurile pentru călătoria către și dinspre țările de origine vor fi rambursate printr-o indemnizație care nu depășește 530 de euro. Tariful este determinat de distanța de călătorie a fiecărui participant.

Fiecare bursier va primi până la 1 000 de euro ca indemnizație pentru participarea la o conferință internațională și/sau la excursii locale/de cercetare. Costurile de asigurare pe toată durata programului vor fi acoperite de Colegiul Europei din Natolin. Toți participanții admiși vor dispune de un birou echipat pentru implementarea activităților.

Recrutarea tinerilor profesioniști se va desfășura în două etape:
# etapa 1 – completarea și expedierea formularului de înregistrare;
# etapa 2 – realizarea unui interviu cu comisia de selecție.

Persoanele interesate de această oportunitate pot completa acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 10 mai.

Serviciul de carieră Natolin oferă tutoriale individuale de carieră, precum și ateliere de dezvoltare profesională orientate spre îmbunătățirea perspectivelor de carieră ale studenților. Mai mult de o treime dintre absolvenții colegiului se angajează în instituțiile și agențiile UE, în organizațiile internaționale și în serviciile diplomatice, iar o altă treime intră în companii, firme de consultanță și cabinete de avocatură după absolvire.

Colegiul Europei este o universitate privată fondată în 1949 la Bruges, Belgia. Este considerată una dintre cele mai vechi și prestigioase instituții de studii postuniversitare din Uniunea Europeană care pregătește funcționari de înaltă calificare pentru structurile de stat implicate în realizarea politicilor publice în domeniul economiei, justiției, diplomației și afacerilor europene.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md