assange.jpg
Julian Assange, arestat săptămâna trecută de poliția britanică, va fi reprezentat de societatea Doughty Street Chambers. Fondatorul WikiLeaks a fost reținut la Londra în urma unei cereri de extrădare prezentate de Washington.

Acesta ar fi fost găsit vinovat de încălcarea condiţiilor eliberării pe cauţiune. Și anume, un judecător de la Tribunalul Westminster l-a găsit pe Assange vinovat de faptul că nu s-a predat autorităţilor britanice în cazul unui mandat emis în anul 2010 pentru acuzaţii de abuz sexual în Suedia, acuzaţie retrasă ulterior. Julian Assange a pledat nevinovat la acuzaţia de nerespectare a condiţiilor eliberării pe cauţiune, scrie profit.ro.

Assange a fost reprezentat într-o ședință preliminară la Westminster Magistrates Court de către avocatul Liam Walker de la Doughty Street. Avocatul Bar Cooper a oferit, în mod special, consultanță juridică în legătură cu problemele legate de potențiala extrădare a lui Assange în SUA.

Totodată, Jennifer Robinson de la Doughty Street, care l-a reprezentat pe Assange timp de aproape un deceniu, va continua să acționeze în calitate de consilier juridic principal al fondatorului WikiLeaks. De asemenea, fostul judecător spaniol, Baltasar Garzon, coordonează echipa juridică a lui Assange din Madrid.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Doughty Street, timpul mediu pentru a finaliza un caz de extrădare în SUA este de zece luni. Cu toate acestea, pentru că dosarul lui Assange a fost deja dezbatut, ar putea dura mai puțin.

Preluat de la: diez.md