fata-1.jpg
Odată cu sosirea zăpezii, de cele mai multe ori, tenul tău are de suferit. Aerul rece aduce cu el diverse probleme ale pielii, precum: puncte negre, crăpături, mâncărimi, coșuri și multe altele. Acestea nu numai că îți scad încrederea în tine, dar te și deranjează, fiind incomode și persistente. De aceea, pe timp de iarnă, trebuie să acorzi și mai multă atenție feței, pentru a preveni apariția acestor probleme, scrie cosmopolitan.ro.

Iată ce trebuie să faci pentru un ten perfect și sănătos:

#1. Exfoliază-l des

În anotimpul rece, fibrele musculare netede din pereții vaselor de sânge se contractă, iar rezultatul este diminuarea calibrului vascular al tenului. Iar dacă ai un ten gras, predispus la acnee, știi că asta înseamnă formarea unor puncte dureroase care sapă în profunzimea pielii și rămân la adâncime, în carapacea lor, formând niște reliefuri vizibile la suprafața tenului. Dacă încerci extracția lor manuală, în funcție de locul unde s-au format, s-ar putea să fie o experiență dureroasă.

Curățarea tenului de puncte negre se poate realiza prin mai multe metode, acasă, la salon sau la medic, în funcție de gravitatea problemelor faciale.

#2. Folosește măști naturale, făcute acasă

Nu trebuie să-ți cheltui banii pe cine știe ce măști pentru protecție. Măștile naturale sunt, de obicei, cele mai eficiente pentru hidratarea feței. Pentru a compune o mască la tine acasă, poți folosi fructe, uleiuri esențiale și alte alimente bogate în substanțe nutritive, precum avocado, banane, aloe vera, ulei de jojoba, ulei de migdale, miere și iaurt. Dar, cum timpul e prețios pentru fiecare dintre noi, ingredientele care pot fi greu de procurat amână momentul hidratării cu o mască făcută în casă. Pentru astfel de momente, iată care este cea mai simplu de compus mască de hidratare, ideală pentru sezonul rece:

Ingrediente:

1 lingură de miere
1 lingură de ulei de măsline
1 galbenuș de ou
Amestecă toate ingredientele într-un castron până se transformă într-o pastă de consistența unei creme. Aplică masca pe față, gât și decolteu și lasă să-și facă efectul preț de 20 de minute. Îndepărtează masca cu apă călduță și bucură-te de textura incredibil de fină a pielii tale.

#3. Schimbă-ți demachiantul

Demachiantul pe care îl folosești îți poate usca pielea extrem de mult. Pentru a evita acest lucru, trebuie să descoperi ce tip de ten ai. Un demachiant nu este bun pentru toate tipurile de ten și de aceea este important să știi acest detaliu. De exemplu, dacă pielea ta este uscată, folosește un demachiant care să conțină emolienți, pentru a o hidrata de fiecare dată când e nevoie. În caz contrar, dacă tenul tău este gras și ai multe coșuri, folosește un demachiant care să conțină agenți de curățare și antibacterieni.

#4. Protejează-l de soare

Studiile arată că 80% din radiațiile UV sunt reflectate de zăpadă și doar 25% de nisip. Cu alte cuvinte, iarna avem nevoie de cremă de protecție solară mai mult ca oricând. În plus, nu este suficient să o aplici o singură dată pe parcursul zilei, deoarece transpirația poate interveni și o poate îndepărta rapid. Pe lângă folosirea cremei, te mai poți apăra de soare cu ajutorul unei alimentații bogate în vitamina C și în antioxidanți.

#5. Bea multă apă

În anotimpul rece, tinzi să bei mai puțină apă, deoarece o înlocuiești cu băuturi fierbinți, precum ceaiul și cafeaua. Din păcate, acestea nu pot înlocui apa pentru menținerea sănătății optime. În plus, dacă nu te hidratezi suficient, tenul tău va dezvolta imperfecțiuni și va suferi o îmbătrânire prematură.

Iarna aceasta, tenul tău nu va mai avea de suferit. Ține cont de aceste 5 sfaturi, aplică-le și vei observa rezultatele în cel mai scurt timp.

Preluat de la: Diez.md