cina-sanatoasa.jpeg
Știi acele clipe inconfundabile când revii acasă, pornești o muzică calmă și deschizi ușa frigiderului? Corect. Este cina, momentul când familia se reunește în jurul unei mese pentru a savura bucate delicioase și a petrece timp de calitate alături de cei dragi. Dacă ultima parte ține exclusiv de emoții, prima e despre organizare eficientă. Cum să pregătești o cină savuroasă fără să pierzi prea mult timp? Iată câteva sfaturi de care poți ține cont zilnic, atunci când te apuci de pregătirea mesei de seară.


# Dezgheață carnea sau peștele în frigider

Acest aspect ține nemijlocit de păstrarea intactă a calității cărnii și a peștelui, mai ales dacă nu vrei să le găsești pe masă stricate. De aceea, cu o zi înainte, scoate la dezghețat carnea sau peștele în frigider. În acest fel, întreg procesul este mai lent, iar sucul și consistența acestora va rămâne intactă. În plus, un pont bun este să păstrezi carnea sau fileul de pește în pungi speciale de înghețat, astfel încât să le poți ușor despacheta și găti.

 

# Pregătește din timp legumele 

<!–

–> <!–

–>

Mare parte din timpul petrecut la bucătărie se rezumă în pregătirea legumelor pentru sotare, prăjire sau fierbere, de aceea poți apela la un mic secret. Să tai legumele preventiv și să le păstrezi la congelator. Astfel, vei păstra intactă savoarea lor și le vei putea utiliza rapid în gătit. De exemplu, poți tăia fâșii ardeiul dulce pentru un sote de legume sau poți îngheța broccoli pentru o supă cremă. Este suficient să le speli, tai corespunzător și să le îngheți preventiv pe o tavă, mutându-le ulterior în pachete zip. 

 

# Prepară un ulei aromat

Este un sfat de experimentat, deoarece va da cinei tale o savoare deosebită. De exemplu, poți încerca să pui felii de usturoi cu coriandru și pătrunjel tăiat în borcănele umplute cu ulei de măsline. Sau poți testa un amestec de ulei extravirgin de măsline cu suc de lămâie și piper aromat. Acestea pot deveni dressinguri pentru salate sau garnituri, or pot aroma marinadele cu carne și pește. În plus, se păstrează perfect la frigider și sunt ușor de integrat în aproape orice masă. 

 

# Fă-ți plinul cu brânzeturi și cașcavaluri

Brânzeturile și cașcavalurile maturate sau cele „tinere” sunt o completare perfectă a cinei tale, deoarece pot servi ca bază, de exemplu pentru paste sau carne, or pot să fie un accent de savoare într-o salată cu verdețuri și măsline. În plus, pentru serile când nu ai chef de gătit în exces, poți servi un pahar de vin rece cu un platou mix de cașcavaluri.

 

# Nu uita de vin

Francezii au o zicală: nici o masă fără vin! Acest lucru vine și din tradiționala lor pasiune pentru licoarea lui Bachus. Adevărul e că fără un vin delicios masa pare incompletă. Recomandarea este să alegi unul în dependență de tipul mesei pe care o prepari. Carnea roșie merge de minune cu vinuri mai taninoase, puiul și peștele – cu un vin alb, servit rece, iar un desert de ciocolată – cu un vin spumant sau un rosé tânăr. 

Cina ta este o posibilitate în plus de a-i răsfăța pe cei dragi, deci experimentează cu produsele pe care le poți găsi în rețeaua de magazine Linella.

Linella – alături zi de zi!

Preluat de la: diez.md