elevi-scoala.jpg

Dacă temele pentru acasă te-au copleșit și vrei să evadezi din rutina zilnică, atunci oportunitățile sunt o metodă eficientă în acest sens. Pentru a-ți diversifica agenda, îți propunem câteva activități pentru elevi la care te poți înregistra până la sfârșitul acestei luni. În octombrie, te invităm să-ți testezi cunoștințele la un turneu de jocuri intelectuale, să reflectezi asupra așteptărilor pe care le ai de la președintele țării în cadrul unui concurs de eseuri sau să înveți despre activism. Grăbește-te să completezi formularul de înregistrare!

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale te invită la Turneul de Jocuri Intelectuale pentru elevi – „Ca la carte” 2024. Logica, intuiția și spiritul de echipă vor fi esențiale în cadrul acestei competiții. Împreună cu echipa vei răspunde la 42 de întrebări grupate în runde tematice și vei concura cu alți elevi din toată țara.

În acest material găsești condițiile de participare, etapele jocului și formularul de înregistrare.

Primul joc se va desfășura pe 3 octombrie, la ora 19.00.

Dacă ești pasionat(ă) de fotografie și natură, grupul de inițiativă „Clima prin obiectiv” a pregătit un atelier care le îmbină pe ambele la un loc. Împreună de experții Vitalie Ajder și Silvia Ursul, vei învăța cum să surprinzi cele mai autentice momente cu animalele în mediul lor natural.

În acest articol găsești subiectele abordate în cadrul atelierului și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 6 octombrie.

Ce așteptări ai de la președintele sau președinta țării? Răspunde la această întrebare în cadrul unui concurs de eseuri lansat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. Competiția este destinată elevilor care învață în instituțiile de învățământ de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Aici găsești criteriile de care trebuie să ții cont pentru redactarea eseului și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 6 octombrie.

În cadrul evenimentului, vei explora conceptul de participare prin intermediul metodelor de educație nonformală, vei identifica motivația și instrumentele pentru a practica activismul.
Dacă dorești să participi la acest training, trebuie să ai între 14 și 23 de ani și să fii interesat(ă) de implicarea civică.

În acest articol găsești agenda evenimentului și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 8 octombrie.

Cu ocazia Hramului orașului, elevii cu vârsta cuprinsă între șapte și 14 ani sunt invitați să participe la concursul de fotografie, desen grafic și pictură cu genericul „Chișinăul meu iubit”.

În acest material vezi care sunt criteriile de redactare a fotografiilor sau a desenelor și ce premii vor primi câștigătorii.

Termen-limită – 10 octombrie, ora 12.00.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md