UTM-SFD2023_1504-1-1.jpg

Vineri, 14 iunie, Chișinăul va deveni capitala stilului, creativității și a talentului. Facultatea de Design a Universității Tehnice din Moldova (UTM) organizează cea de-a VI-a ediție a Festivalul Students’ Fashion Day (SFD 2024), care va reuni cele mai importante școli de modă din regiunile țării.

Evenimentul este organizat în contextul celor 60 de ani de la fondarea UTM și are drept scop valorificarea, promovarea
modei și designului ca ode ale creativității și diversității. Festivalul reprezintă o platformă de afirmare pentru tinerii designeri, oferindu-le oportunitatea de a-și face vizibilă creația, expresia artistică și viziunea estetică.

SFD 2024 va întruni participanți din Republica Moldova, România, colecții de modă îndrăznețe și prezentări spectaculoase. În cadrul evenimentului vor putea fi admirate 21 de colecții realizate de absolvenții UTM și de reprezentanții celor cinci școli de modă din România:
# Universitatea de Vest din Timișoara;
# Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca;
# Universitatea Națională de Arte din București;
# Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași;
# Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

„Fiecare colecție este muncită cu migală, pasiune și dedicație. În acest an garantăm că veți fi captivați de fiecare piesă vestimentară prezentată pe podium. Creatorii noștri de modă realizează colecții care reprezintă o combinație inovatoare între tradițional și modern”, menționează Sergiu Tronciu, decanul Facultății de Design.

Festivalul se va desfășura cu începere de la ora 17.30, la centrul Tekwill, situat pe strada Studenților 9/11 din Chișinău. Intrarea este liberă.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md