chișinău-seara-28.jpg
Clasamentul a fost realizat pe baza cheltuielilor zilnice ale cetățenilor (transport public, produse alimentare, închirieri, distracții etc.) și este fundamentat pe calcule procentuale.

Din localitățile Republicii Moldova, doar orașul Chișinău a fost inclus în clasament. Acest top a fost creat de site-ul Numbeo care reprezintă o sursă ce privește costurile cotidiene. De asemenea, site-ul stochează o bază globală de date despre calitatea vieții, inclusiv indicatori privind locul de trai, rata criminalității, asistența medicală, securitate și alte statistici, transmite IPN.

Conform clasamentului, o familie formată din patru persoane se poate întreține cu 27 173 lei pe lună la Chișinău, excluzând costurile de plată pentru spațiul locativ. Costurile lunare pentru o persoană se ridică la 8 063 de lei, fără chirie. Calculele sunt realizate în baza datelor furnizate de estimatorii site-ului.

În ceea ce privește orașele din România, Cluj-Napoca se clasează pe locul 18, București – 19, Constanța – 28, Iași – 29, Brașov – 31, Sibiu – 32, Timișoara – 33. În Ucraina, Kiev este pe locul 37, Odesa – 45, Harkiv – pe 47, Lvov – pe 48.

De asemenea, pe site-ul Numbeo puteți compara costurile cotidiene între țări și contribui la îmbunătățirea statisticilor.

Autoare: Felicia Lungu

Preluat de la: diez.md