MCZoPTQ0MCZoYXNoPWExNjBhNDczNTdlNmI1MTRlOTE1ZjE2ODFmZWZkYWI1.thumb_.jpg
Beijingul a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor privind deplasarea în străinătate a cetăţenilor chinezi. Decizia a fost luată după ce China se confruntă din nou cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 provocate de varianta Delta. De asemenea, autoritățile au anunțat că anulează zborurile interne și suspendă mai multe linii feroviare.

Pentru a evita contaminări suplimentare, China „va sista eliberarea de paşapoarte şi a altor documente” necesare pentru deplasarea în străinătate, a declarat unul dintre responsabilii biroului de imigrări, Liu Haitao, subliniind totodată că aceasta este o măsură temporară, transmite Digi24.

Măsură se aplică exclusiv cetăţenilor chinezi, „cu excepţia unor motive de maximă urgenţă” ce nu suportă amânare, a precizat el.

Oficialii chinezi au anunțat, miercuri, că vor restricționa și rutele de transport intern. Fiecare provincie a sfătuit locuitorii să nu plece la drum, deoarece zborurile sunt anulate, iar Beijingul a suspendat zeci de linii feroviare.

<!–

–> <!–

–>

De asemenea, zonele rezidențiale din jurul Beijingului, unde trăiesc câte 10 000 de persoane, au fost închise pentru testarea în masă. Autoritățile au început, de asemenea, să-i testeze toți cei 11 milioane de locuitori din Wuhan.

 

Preluat de la: diez.md