World-Health-Organization-WHO-ChatBot.jpg
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un serviciu de chatbot prin Facebook Messenger pentru combaterea dezinformării în legătură cu noul coronavirus, a anunţat miercuri agenţia Naţiunilor Unite pentru sănătate, citată de DPA.

Chatbot-ul sau robotul conversaţional este o extensie a serviciului Health Alert al organizaţiei şi va oferi informaţii rapide şi precise despre COVID-19, a notat OMS într-un comunicat, citat de AGERPRES.

Peste 12 milioane de persoane primesc deja informaţii şi actualizări despre COVID-19 de la OMS prin intermediul aplicaţiei de mesagerie WhatsApp.

Prin extinderea serviciului pe Facebook Messenger şi canalele sale de comunicare asociate, se estimează că cifra beneficiarilor ar putea ajunge la 4,2 miliarde.

Potrivit OMS, în multe regiuni grav afectate de COVID-19, comunicarea prin intermediul familiei de aplicaţii a platformei de socializare a crescut cu peste 50 de procente.

Serviciul interactiv poate fi accesat în engleză, franceză, spaniolă şi arabă prin pagina oficială de Facebook a OMS, selectând „trimite mesaj” sau prin linkul de Messenger dedicat.

Serviciul Health Alert a fost conceput pentru a-i ajuta pe oameni „să se protejeze de COVID-19, să prevină răspândirea ei şi să înţeleagă datele referitoare la această boală”, a precizat OMS.

Anterior, OMS a creat un chatbot și pentru Viber.

Preluat de la: diez.md