Croatia.jpg
Potrivit cotidianului croat Jutarnji List, Croația și Finlanda, precum și Țările de Jos și Canada au primit proiecte-pilot din partea UE pentru utilizarea unui pașaport stocat în portofelul digital din telefonul mobil. Scopul final al proiectului este să folosească cea mai recentă tehnologie pentru a facilita călătoriile și pentru a îmbunătăți siguranța pasagerilor.

Documentul de călătorie digital va permite cetățenilor croați, de exemplu, să-și anunțe sosirea într-o țară în avans, scurtând astfel timpul de trecere a frontierei cât mai mult posibil.

Proiectul din Croația este realizat de Ministerul de Interne și AKD, însă necesită încă numeroase teste, motiv pentru care Comisia Europeană a aprobat finanțarea în sumă de aproape 2,3 milioane de euro. Informația a fost oferită de către cotidianul croat Jutarnji List.

Stimulată de pandemie, industria TIC și guvernele explorează modalități de a utiliza mai eficient informațiile digitale despre călători, pentru a le facilita trecerea prin punctele de trecere a frontierei, în special în aeroporturi.

Reporteră stagiară: Cristina Plataș

Preluat de la: diez.md