profimedia-0882539200.jpg

Într-un interviu pentru PEOPLE, Celine Dion a dezvăluit cum sănătatea ei și grija pentru fiii săi au devenit priorități de neclintit în viața sa. După ce a primit diagnosticul de sindrom al persoanei rigide în august 2022, cântăreața și-a concentrat toate eforturile pentru a asigura bunăstarea celor trei copii ai săi, René-Charles, de 23 de ani, și gemenii de 13 ani, Eddy și Nelson.

Celine, care este cea mai mică dintre cei 14 copii ai familiei Dion, a povestit cum părinții ei au protejat-o pe ea și pe frații săi de dificultățile acelor timpuri.

„Ambii părinți au fost extraordinari. Am fost foarte norocoși… Am fost extrem de susținuți și iubiți. Au fost momente foarte, foarte, foarte grele, dar părinții mei ne-au oferit tot ce aveam nevoie. Forța pe care o am acum este cu siguranță datorită lor.”, a spus artista.

Deși nu se confruntă cu aceleași probleme financiare, Celine Dion își protejează copiii în același mod. Documentarul său, „I Am: Céline Dion,” disponibil pe Prime Video din 25 iunie, dezvăluie provocările sale legate de sănătate și modul în care copiii săi au fost mereu alături de ea.

„Am pierdut-o pe mama mea, pe tatăl meu, pe unul dintre frații mei și pe soțul meu — tatăl copiilor mei — în același timp,” spune câștigătoarea a cinci premii Grammy despre perioadele de doliu și problemele de sănătate apărute ulterior.

„Nu am vrut ca copiii mei să fie speriați.”

Îngrijorările legate de sănătatea sa au atins un punct culminant înainte de diagnostic.

„Ei vor avea ceva de mâncat în seara asta și mâine, dar dacă eu nu știu ce se întâmplă cu mine și mor? Dacă nu mă trezesc? Ei deja și-au pierdut tatăl. La ce se gândesc? Le e frică să mă întrebe? Ar trebui să aduc eu vorbă cu ei?” reflectează artista despre trăirile pe care le avea în urmă cu doi ani.

După diagnostic, cântăreața a început să prioritizeze sănătatea sa și să-și educă copiii despre sindromul de care suferă.

„Le-am explicat că, deși și-au pierdut tatăl, eu am o afecțiune diferită. Nu o să mor. Este ceva cu care trebuie să învăț să trăiesc,” își amintește că le-a spus fiilor săi.

În cadrul planului de tratament, artista și echipa sa medicală i-au învățat pe Eddy și Nelson despre simptomele și gestionarea episoadelor de criză.

„Le-am arătat cum arată o criză, le-am explicat pas cu pas ce pot face, pentru că au 13 ani. Pot să mă ajute chiar dacă nu pot comunica verbal.”, a spus ea.

La fiecare două sau trei luni, îndrăgita artistă și fizioterapeutul ei organizează exerciții de criză cu gemenii.

„Avem butoane de panică în casă și ei știu cum să mă așeze pe o parte. Ideea de a le spune și a le arăta nu a fost să-i sperie, ci pentru ca ei să înțeleagă că, fiind destul de mari, pot să mă ajute.” a mai spus Celine.

Gemenii sunt foarte atenți și grijulii. Ei verifică starea mamei lor în fiecare seară.

„Vin la mine și spun: ‘Mamă, ești bine?’ Doar voiam să ne asigurăm că ești bine. Așa este viața noastră acum: ne îngrijim unul pe celălalt și ei sunt atât de grijuli.”, a mai spus ea.

Pe lângă sprijinul emoțional, copiii ei îi oferă și sprijin fizic, mai ales în momentele de maximă tensiune, cum ar fi evenimentele publice.

„Fiul meu mi-a spus: ‘O să merg cu tine și o să stau puțin în spate. Dacă ai nevoie de mine, doar privește-mă sau mișcă mâna și voi veni să te ajut,’” povestește Dion cu emoție.

Cu toate dificultățile întâmpinate, Céline Dion subliniază că are tot ce îi trebuie datorită copiilor ei.

„Am tot ce îmi trebuie,” a mărturisit ea, recunoscătoare pentru dragostea și sprijinul necondiționat al băieților ei.

 

Sursă – https://www.msn.com/en-us/health/other/c%C3%A9line-dion-s-twins-13-have-crisis-drills-know-to-use-panic-buttons-at-home-if-she-has-emergency-exclusive/ar-BB1o62sp?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=dd9167f492c2457a83b703171d1a1c17&ei=48

Sursă foto – Profimedia

Preluat de la: csid.ro