meme.jpg
Importanța și amploarea unui eveniment pot fi măsurate doar în meme. Tocmai de aceasta #diez ți-a pregătit o listă a celor mai virale meme din anul 2022, care vor păstra în ele amintirile și sentimentele legate de acest an.

Memele au devenit în timp nu doar imagini amuzante pe care le retransmitem prietenilor, dar și o adevărată metodă de expunere, de reflecție asupra unor evenimente sau a unei situații.

#1. Palma lui Smith

Palma lui Will Smith oferită comediantului Chris Rock la Gala Premiilor Oscar din 2022 a fost un subiect de știri pentru presa galbenă multe luni la rând. Situația incomodă a născut rapid sute de meme în întreaga lume și la sigur s-a plasat în categoria de „meme legendare” alături de Drake și Troll Face.

#2. Războiul din Ucraina

Fiind unul dintre cele mai importante evenimente ale acestui an, războiul din Ucraina s-a răsfrânt și asupra memelor. Acestea s-au multiplicat în special după eșecurile armatei ruse, memele făcând haz pe seama „celei de-a doua armate din lume” sau prin înlocuirea produselor străine din Rusia cu cele autohtone.

#3. „Procesul anului”


Sursă: The Guardian

Procesul de judecată dintre Johnny Depp şi Amber Heard, supranumit și „procesul anului”, a devenit un subiect principal de meme pe parcursul primei jumătăți a anului 2022. „Degetul tăiat” a lui Johnny și alte declarații extreme au devenit subiectele preferate ale internauților pentru o perioadă lungă a acestui an.

#4. Pancarta Marinei Tauber

Deputata Marina Tauber a devenit subiect de meme în această vară după ce a ieșit la un briefing de presă cu o pancartă care conținea mai multe greșeli gramaticale. Internetul a preluat rapid fotografia cu Marina Tauber schimbând textul pancartei cu inscripții precum „Unde-i miliardul?” sau „Basarabia Pământ Românesc”.

#5. Ronaldo în Moldova

Un alt subiect de meme a devenit selfie-ul starului portughez Cristiano Ronaldo făcut într-un hotel înainte de a decola spre Chișinău. CR7 a vizitat țara noastră cu precedentul său club de fotbal, Manchester United, în luna septembrie, având programat un meci împotriva echipei Sheriff Tiraspol.

#6. Messi și Ronaldo

Poza comună a lui Cristiano Ronaldo și Lionel Messi postată de Louis Vuitton înainte de începerea Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar a devenit instantaneu virală. Și cum tot ce e viral devine meme, nici ea nu a fost o excepție.

Preluat de la: diez.md