London-South-Bank.jpg
Un nou clasament al celor mai frumoase străzi din lume, în 2021, a fost întocmit de Time Out și poziționează pe primul loc „Smith Street” din Melbourne, Australia, cunoscută pentru magazinele sale, baruri și cafenele, muzica live și restaurante. În top se regăsesc și bulevarde aflate în orașe din Europa, precum Barcelona sau Londra, potrivit CNN, citat de digi24.ro.

„Cele mai frumoase din lume”, au fost selectate de aproximativ 27 000 de locuitori ai orașelor din întreaga lume. Pentru a primele zece străzi, editorii Time Out de la fiecare destinație au studiat străzile sugerate, concentrându-se pe mâncare, băuturi, ofertele culturale și de viață de noapte ale nominalizatelor. Echipa a analizat, de asemenea, modul în care fiecare stradă cultivă un sentiment de comunitate, care a fost mai important ca niciodată în pandemie.

După Smith Street din Melbourne, numărul doi pe listă este Passeig de Sant Joan din Barcelona. Strada spaniolă nu este la fel de faimoasă ca Las Ramblas, ​​dar este cunoscut pentru că este unul dintre primele coridoare verzi ale orașului – are piste pentru biciclete, trotuare largi, copaci și o mulțime de bănci. În prezent, găzduiește și piața alimentară Mercat de l’Abaceria.

Pe locul trei pe listă se află South Bank din Londra, o arteră plină de viață a Tamisei, care găzduiește Teatrul Național din Londra și Teatrul Globe al lui Shakespeare. Strada este, de asemenea, cunoscută pentru priveliștea asupra catedralei St. Paul și are o mulțime de restaurante, baruri și terase.

Top 10 cele mai frumoase străzi din lume

#1. Smith Street, Melbourne, Australia;

#2. Passeig de Sant Joan, Barcelona, Spania;

#3. South Bank, Londra, Marea Britanie;

#4. San Isidro, Havana, Cuba;

#5. Sunset Boulevard, Los Angeles, SUA;

#6. Witte de Withstraat, Rotterdam, Olanda;

#7. Rua Três Rios, São Paulo, Brazilia;

#8. Haji Lane, Singapore;

#9. Rua Rodrigues de Faria, Lisabona, Portugalia;

#10. Calle Thames, Buenos Aires, Argentina.

Preluat de la: diez.md