Asociația EU NEIGHBOURS east a lansat o pagină dedicată oportunităților din partea Uniunii Europene (UE) pentru tinerii din Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Georgia și Ucraina. Proiectul Shape Your Future înglobează o varietate de posibilități potrivite pentru fiecare dintre voi, indiferent dacă sunteți elev(ă), student(ă), tânăr(ă) profesionist(ă) sau activist(ă) al societății civile.

Pagina dedicată oportunităților a fost creată pentru persoanele care sunt în căutarea unor experiențe educaționale, formării sau a călătoriilor profesionale. Acolo veți găsi săptămânal o varietate de proiecte la care vă puteți înscrie, cum ar:
# schimburi de experiență pentru studenți;
# granturi;
# traininguri gratuite;
# activități în cadrul programului Erasmus+;
# voluntariat în străinătate;
# formare în afaceri, IT;
# oferte de angajare.

Oportunitățile oferite de către UE vă pot ajuta să vă dezvoltați aptitudini profesionale, să pătrundeți în domeniul digital sau să învățați cum să calculați costurile unui plan de afaceri. De asemenea, proiectele pe care le veți găsi pe pagina Shape Your Future vă oferă oportunitatea să beneficiați de mentorat pentru o afacerea pe care o gestionați sau să accesați fonduri pentru a înființa un start-up.

Dacă vă doriți să fiți la curent cu cele mai actuale stagii internaționale, burse de studiu sau programe de voluntariat oferite de către UE pentru tineri, vă puteți abona la acest newsletter pentru a fi primii care primesc cele mai recente oportunități.

De exemplu, în luna iunie, UE anunță despre un nou concurs de granturi pentru organizațiile de tineret. Proiectul EU4Youth: Youth Engagement and Empowerment este destinat entităților care activează în Armenia, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și își propune să îmbunătățească calitatea și să extindă activitățile pentru sectorul de tineret. În acest material găsiți mai multe detalii despre această oportunitate. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 26 iunie, ora 18.00.

Pentru luna iulie, Comisia Europeană lansează o nouă ediție a programului Youth4Regions, destinat studenților care învață la jurnalism și tinerilor jurnaliști. Proiectul își propune să introducă participanții în acțiunile pe care le întreprinde UE în Republica Moldova. Programul urmează să se desfășoare în perioada 5-11 octombrie în orașul Bruxelles din Belgia. Accesați acest articol pentru detalii despre criteriile de eligibilitate și procesul de înregistrare. Termenul-limită pentru înscriere este 8 iulie, ora 17.00.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md