femeie-trezita-din-somn.jpg

Somnul este vital pentru organism. Lipsa acestuia ne poate afecta negativ concentrarea, memoria și capacitatea de a gestiona stresul. În plus, oboseala cronică poate avea consecințe grave asupra sănătății noastre fizice, crescând riscul de boli cardiovasculare, diabet și alte probleme de sănătate. În acest context, să faci totul pentru un somn de calitate este foarte important. Te-ai gândit vreodată că ai putea lua în calcul principiile Feng Shui pentru un somn odihnitor? Dacă nu, iată ce trebuie să știi:

Feng Shui este o veche disciplină chineză care încearcă să armonizeze energia vitală, în mediul din jurul nostru. Această artă străveche se adresează amenajării spațiilor pentru a optimiza fluxul pozitiv de energie, influențând direct bunăstarea noastră fizică și emoțională. Deși originar din China, Feng Shui a câștigat popularitate în întreaga lume. Din ce în ce mai mulți oameni apelează la aceste principii pentru a-și echilibra casele și pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Pentru un somn ideal ai nevoie ca dormitorul să fie aranjat după principiile Feng Shui, pentru ca energia din încăpere să contribuie la un somn de calitate.

Pentru un somn odihnitor și o organizare a dormitorului după regulile Feng Shui, patul joacă un rol vital. Nu doar salteaua, pernele și lenjeria, care pot face diferența atunci când dormi, ci și amplasarea optimă a patului în încăpere. Iată șapte dintre principiile care stau la baza unui somn liniștit și neîntrerupt de un dezechilibru energetic:

Foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro