India.jpeg

Cel puțin 261 de persoane au murit în cel mai grav accident feroviar din India din ultimele două decenii, după ce un tren de pasageri a ieșit din calea ferată și a lovit altul în estul țării. Potrivit Reuters, a fost lovit și un tren de marfă parcat în apropiere în districtul Balasore din statul Odisha, lăsând vagoane distruse și rănind 1 000 de persoane.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipe de salvatori pentru a căuta supraviețuitorii. Oficialii au spus că numărul morților ar putea să crească, deoarece se crede că mulți pasageri sunt prinși sub vagoanele de tren. „Nu avem prea multe speranțe că vom salva pe cineva în viață”, a declarat șeful serviciilor de pompieri al lui Odisha, Sudhanshu Sarangi, la postul local de știri NDTV.

Prim-ministrul Narendra Modi a ajuns la fața locului, a vorbit cu salvatorii și a inspectat epava. Este probabil să viziteze spitale și să-i vadă pe supraviețuitori. Guvernul Indiei a declarat zi de doliu.

Familiile morților vor primi un milion de rupii (12 000 de dolari), în timp ce persoanele rănite grav vor primi 200 000 de rupii și 50 000 de rupii pentru răni minore, a declarat ministrul Căilor Ferate Ashwini Vaishnaw. 


Sursă: Reuters

Cauza accidentului nu este cunoscută. O anchetă la nivel înalt a fost dispusă cu privire la coliziune pentru a înțelege ce a cauzat accidentul, a declarat Ashwini Vaishnaw, ministrul căilor ferate, reporterilor sâmbătă.

Într-un mesaj pe rețelele de socializare, președinta Republicii Moldova a transmis condoleanțe și a precizat că țara noastră este solidară cu Odisha.

Preluat de la: diez.md