A rămas o săptămână până la cel mai mare hackathon internațional din Moldova. La cea de-a doua sa ediție, Deeptech GigaHack revine cu un nou set de provocări, care vor pune la încercare abilitățile tehnice ale dezvoltatorilor, specialiștilor IT și tuturor pasionaților de tehnologie din Moldova și țările vecine. Timp de trei zile, pe 27-28-29 septembrie, la Tekwill, participanții vor lucra în echipe la diverse sarcini tehnice propuse de organizatorii hackathonului sau alese de ei înșiși, pentru a crea soluții inovatoare în domeniul Cybersecurity, AI, HealthTech, BigData, EnergyTech, FinTech, Open Challenge. Aceștia vor concura pentru premii în valoare totală de 200 000 de lei.
Hackathonul este un eveniment regional, deschis pentru înscrieri atât cetățenilor Republicii Moldova, cât și participanților din statele vecine.Doritorii se pot înscrie aici.
Provocările DeepTech GigaHack 2024:
— BigData Challenge invită participanții să construiască un algoritm care să analizeze conversațiile de la diferiți asistenți AI, pentru îmbunătățirea performanței acestora, dar și a experienței utilizatorilor. Scopul soluției este să extragă informații relevante, să identifice tendințele, să calculeze parametrii de performanță și să detecteze erori precum halucinațiile (răspunsuri incorecte sau scoase din context). Premiu: 25.000 de lei.
— Artificial Intelligence Challenge te provoacă să construiești un asistent IA care va revoluționa procesul de recrutare, simplificând căutarea CV-urilor și optimizând selecția candidaților. Premiu: 25.000 de lei.
— HealthTech Challenge vine cu misiunea de a crea o aplicație intuitivă de e-sănătate care să le permită utilizatorilor să acceseze rapid rezultate medicale și consultații online, integrând toate datele într-un dosar medical electronic. Premiu: 25.000 de lei.
— FinTech Challenge. Cei care vor accepta această provocare vor concepe și dezvolta o soluție bazată pe IA pentru a răspunde unor provocări sau oportunități specifice din sectorul bancar. Aceasta va valorifica tehnologiile IA pentru a îmbunătăți experiența clienților, va spori eficiența operațională și va stimula inovarea în domeniul produselor și serviciilor bancare. Premiu: 25.000 de lei.
— Cybersecurity Challenge le propune participanților să dezvolte soluții AI pentru a simula atacuri cibernetice reale și a crea strategii inovatoare de apărare, îmbunătățind securitatea cibernetică și protejarea datelor critice. Premiu: 25.000 de lei.
— EnergyTech Challenge – participanții vor crea un sistem care să ajute consumatorii să folosească energie în afara orelor de vârf sau când e disponibilă mai multă energie verde. Folosind date predictive, sistemul va oferi recomandări și stimulente personalizate pentru a ajusta consumul de energie. Premiu: 25.000 MDL
— Open Challenge. Ai o idee inedită care nu se încadrează în provocările existente? Aceasta este șansa ta! Fie că te interesează domenii precum medicina, educația sau mediul, Deeptech GigaHack este locul unde poți transforma o idee inovatoare în realitate. Premiu: 25.000 de lei.
Deeptech GigaHack – premii, networking și oportunități de dezvoltare
— Pentru cei care se întreabă de ce să participe la cel mai mare hackathon internațional, iată mai jos câteva motive:
— Vor dezvolta soluții pentru probleme reale, cu impact în domeniile cheie.
— Vor învăța și colabora cu mentorii și trackerii hackathonului.
— Au oportunitatea să se conecteze cu comunitatea tech, nu doar din Moldova, dar și din țările vecine.
— Au șansa să câștige premii în valoare totală de 200 de lei.
Despre DeepTech GigaHack
Evenimentul încurajează tinerii să genereze idei noi, oferind oportunități de angajare, învățare și schimb de experiență. În anul 2023, Deeptech GigaHack și-a marcat debutul ca cel mai mare hackathon din Republica Moldova, cu participarea a 280 de profesioniști.
Pentru detaliile complete și înregistrarea la hackathon, accesează https://gigahack.md/
Evenimentul este organizat de Technovator, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Proiectul Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Marea Britanie, UMAEF (Ukraine-Moldova American Enterprise Fund) și e-Governance Academy, în parteneriat cu Fineguide.ai, și Efes Moldova.
Preluat de la: diez.md