ceai-de-cimbru-scaled-1.jpg

Sănătatea oculară este esențială pentru calitatea vieții și pentru buna funcționare a sarcinilor zilnic. Ceaiul de cimbru, căci despre el vom vorbi azi, asigură o îngrijire adecvată a ochilor și poate preveni afecțiuni și probleme ce pot afecta vederea și confortul în general.

Cimbrul este bogat în vitamina C, vitamina A și vitaminele B. 100 de grame de frunze de cimbru proaspăt oferă 160 de miligrame de vitamina C. O porție de 1 linguriță oferă 1,28 miligrame de vitamina C. Cimbrul mai conține și mangan, magneziu, zinc, potasiu, calciu și fier.

Ceaiul de cimbru poate aduce beneficii semnificative sănătății oculare datorită conținutului său de antioxidanți, proprietăților antiinflamatorii și capacitatății de a susține circulația sanguină în zona ochilor.

Unii specialiști recomandă compresele cu ceai de cimbru și în cazurile ușoare de conjunctivită, iritații ale ochilor cauzate de substanțe chimice sau de lentile de contact. Ceaiul ar putea calma inflamația, senzația de usturime și ochii roșii.

Citeste si: Cimbrul tratează 8 afecţiuni ale sezonului rece

Poți face ceai de cimbru folosind:

Pentru a face ceai din cimbru proaspăt, adaugă câteva crenguțe de cimbru verde într-o ceașcă cu apă fierbinte și lasă la infuzat preț de 5-8 minute.

Pentru un ceai din cimbru uscat, pune o linguriță de cimbru într-o cană de 250ml cu apă fierbinte, lasă la infuzat 5 minute, apoi strecoară.

Pentru ceaiul din cimbru măcinat, adaugă o linguriță de pudră de cimbru la o cană de apă fierbinte și amestecă pentru a combina. Cimbrul măcinat necesită amestec îndelung.

Femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice sau cei care urmează tratamente cu anumite produse medicamentoase trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a consuma ceai de cimbru.

De asemenea, persoanele alergice la cimbru sau la plante similare precum busuioc, oregano, salvie și lavandă pot prezenta simptome la consumul de ceai de cimbru. Acestea pot include sensibilitatea pielii dacă ating frunzele de cimbru sau greață, arsuri la stomac, vărsături sau chiar diaree dacă beau ceai de cimbru.

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro