WhatsApp-Image-2024-06-05-at-20.00.46.jpeg

Poate că îți este frică să călătorești cu avionul, astfel că ai face orice pentru a îți ameliora anxietatea, alcoolul fiind una dintre soluțiile la care apelezi. Însă, specialiștii avertizează că acest obicei poate fi extrem de dăunător sănătății tale. Iată de ce!

După ce bei, durează între 30 și 60 de minute pentru că alcoolul ajuns în corp și în sânge și să își atingă efectul maxim. Pe măsură ce consumi mai mult, ajungi că acesta să nu mai poată fi metabolizat corespunzător de ficat, iar excesul să ajungă la creier, unde va acționa că un sedativ, încetinind transmisia și impulsurile dintre celulele nervoase răspunzătoare de gândire și mișcare.

Totodată, alcoolul în exces te deshidratează puternic, spun specialiștii.

În timpul unui zbor, presiunea din aeronavă este cu mult mai scăzută decât pe Pământ. Și expus la o astfel de presiune, corpul uman are o abilitate mai redusă de a absorbi oxigenul. Din punct de vedere medical, acest lucru se numește hipoxie.

În aceste condiții, o bere/ un pahar de vin consumate înainte de zbor sau în timpul zborului pot fi resimțite ca… 2 sau chiar 3, în funcție de metabolismul fiecăruia. Într-o aeronavă aflată la altitudinea de croazieră, alcoolul ajunge mai repede la creier decât ar ajunge dacă te afli la sol.

Un alt aspect de luat în considerare pentru care NU este recomandat consumul de alcool înainte sau în timpul zborului este faptul că aerul dintr-o cabină este uscat și, împreună cu efectul diuretic al consumului de alcool, ai toate șansele să te deshidratezi.

Citește și: Sfatul medicilor pentru sezonul estival. Ce se întâmplă în organismul tău când consumi alcool pe plajă

Preluat de la: csid.ro