Curățarea toaletei este un pas esențial atunci când ți-ai propus să faci curat în toată casa. Din păcate, mulți uită de rezervorul de toaletă și, cum îngrijirea corectă a acestuia poate salva vasul de toaletă de la deteriorarea lui. Știi acele pete galbene de care cu greu scapi odată ce s-au format? Ei bine, despre ele vorbesc.
Chiar dacă rezervorul de toaletă pare curat, multe dintre piesele metalice pe care le conține pot rugini, eroda sau chiar se pot decolora, iar toate acestea ajung în vasul de toaletă care, evident, se pătează. Așa cum spălăm exteriorul vasului de toaletă, așa ar trebui să luăm în calcul și interiorul rezervorului, iar pentru asta e nevoie de un singur ingredient natural, pe care-l poți folosi doar o dată pe an.
Citește și De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în rezervorul toaletei, de două ori pe an
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este acela de a curăța și a îndepărta murdăria acumulată în timp. Dacă observi că s-au format depuneri de minerale, toarnă aproape un litru de oțet în rezervor și lasă-l să acționeze timp de o oră.
Mai apoi, golește rezervorul, iar dacă mai rămâne apă pe fundul bazinului, o poți strânge cu ajutorul unui burete. Pentru a curăța interiorul rezervorului aplică un dezinfectant fără clor și folosește o perie de toaletă pentru a curăța complet interiorul bazinului.
Pentru a umple din nou rezervorul de toaletă folosește oțet diluat cu apă și lasă amestecul să acționeze timp de 12 ore. Această soluție va îndepărta ultimele impurități, iar de fiecare dată când tragi apa, amestecul va ajunge și în vasul de toaletă care va curăța petele galbene greu de scos.
Foto: shutterstock
Preluat de la: csid.ro