Graurii sunt „bătăușii” păsărilor, asemenea porumbeilor, gaițelor albastre și mierlelor. Pot fi agresivi atât cu alte păsări, cât și cu oamenii. Și pentru că se deplasează în stoluri, odată ce se stabilesc într-o zonă, pot epuiza resursele precum hrana și locurile de cuibărit de care depind alte păsări.
Există mai multe metode prin care poți descuraja graurii să-ți viziteze curtea. Eliminarea accesului facil la surse de hrană și locuri de cuibărit este esențială, dar recomandările sunt mai multe la număr.
Graurii au ciocuri lungi, ascuțite și moi, potrivite pentru a mânca insecte, păianjeni, melci, omizi, fructe, cereale și semințe mici. Printre mâncărurile lor preferate se numără porumbul, sâmburii și semințele de floarea-soarelui, alune sau semințe decojite, alune decojite, meiul, viermii de făină și pâinea sau alte alimente.
Graurii au dificultăți în a mânca orice aliment cu o coajă exterioară groasă, deoarece ciocurile lor subțiri nu pot sparge coaja. Un amestec de semințe format din semințe de floarea-soarelui negre, floarea-soarelui dungată, șofrănel, alune în coajă va atrage multe păsări cântătoare fără a atrage graurii.
Citește și: Culoarea care sperie porumbeii. Ce să pui în curte să nu mai vină în jurul casei tale
Graurii sunt cunoscuți pentru construirea cuiburilor în jurul oamenilor, în deschideri mici și guri de ventilație ale caselor. Închide orice deschidere și montează capace pentru ventilații pentru a preveni găsirea unui loc de cuibărit.
Căsuțele pentru ciocănitori și bufnițe sunt adesea ocupate de grauri. Atârnarea unei oglinzi mici pe peretele din spate al unei căsuțe mai mari, orientată spre deschidere, îi va speria pe grauri fără a afecta alte păsări.
Dacă ai epuizat celelalte opțiuni, luminile stroboscopice sau reflectoarele mobile pot descuraja graurii.
Foto: shutterstock
Preluat de la: csid.ro