boala-de-ficat-gras-cafea-scaled-1.jpg

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi la nivel mondial și este apreciată nu doar pentru gustul sau plăcut, dar și pentru beneficiile multiple pentru sănătate. Cafeina poate accelera metabolismul și potrivit ultimelor studii, este de un real ajutor pentru pierderea kilogramelor în plus.

Se amestecă scorţişoara cu mierea de albine, apoi se adaugă uleiul de cocos. Pasta obţinută se păstrează într-un borcan de sticlă, închis ermetic, la frigider. În dimineaţa următoare (preparatul se face seara), amestecul poate fi folosit.

Din amestecul astfel obţinut se iau 1-2 linguriţe, care se adaugă în ceaşca de cafea caldă. Se amestecă bine, până la dizolvare, şi se consumă cu înghiţuri mici.

Este bine de știut că uleiul de cocos arde calorii rapid, iar efectele sale benefice se datorează acizilor semi grași. Un consum de 1-2 lingurițe de semi grăsimi/zi poate arde până la 5% mai multe calorii, arată un studiu.

Scorțișoara previne depunerea de grăsimi, reglează activitatea pancreasului, dar și glicemia, prelungind starea de sațietate și sprijinind procesul de ardere al grăsimilor.

Mierea de albine ține sub control poftă de dulce, iar în combinație cu scorțișoară, această face reale minuni pentru silueta. Este dovedit faptul că scorțișoară are acțiune hipoglicemiantă, astfel încât poftă de dulce este mai lesne de ținut în frâu.

Și nu în cele din urmă, cafeaua, căci ea este vedeta zilei, are efecte de stimulare a activității bilei, a mișcării organelor digestive, a proceselor de eliminare a toxinelor.

Mai mult, există dovezi care sugerează că băutul cafelei poate reduce riscul de depresie și chiar diminua riscul de suicid. Consumul regulat de cafea a fost asociat și cu un risc redus de a dezbolta anumite tipuri de cancer, precum cel de ficat sau cel endometrial.

Citeşte şi: Ce se întâmplă dacă pui sare în cafea. Efectul nebănuit asupra sănătății

FOTO: Shutterstock | SURSA: Times Of India

Preluat de la: csid.ro