pixel.png

Transpiraţia este un răspuns normal al organismului la stimulii externi, cum ar fi temperaturile crescute, exerciţiile fizice intense sau, de ce nu, situaţiile stresante, care are rolul de a regla temperatura internă a corpului. Deşi există numeroase produse cosmetice şi proceduri care pot ţine sub control transpiraţia, putem face o schimbare benefică în privinţa acestei neplăceri consumând anumite alimente, care au capacitatea de a destresa şi de a uşura digestia, astfel încât corpul să nu mai reacţioneze exagerat, prin transpiraţie excesivă.

Iată alimentele şi băuturile pe care trebuie să le consumi pentru a ţine sub control transpiraţia excesivă!

<!– Milionarul F.S., decapitat şi apoi tranşat! Atacul sângeros a fost înregistrat. Bombă–> CITESTE PE EVZ.RO: Milionarul F.S., decapitat şi apoi tranşat! Atacul…
<!– DOCUMENT: Se dau 500 de lei pe lună. Iohannis a promulgat legea. Cine va primi banii–> CITESTE PE CAPITAL.RO: DOCUMENT: Se dau 500 de lei pe lună. Iohannis a promulgat…

Galerie foto

vezi galeria 9 foto

Apa – desigur, e prima pe listă, pentru că este esenţa vieţii pe acest pământ. Consumă mai multă apă pentru a-ţi reduce temperatura internă a corpului. Ai nevoie de cel puţin 8 pahare cu apă zilnic!

Vezi aici care sunt cele 10 semne că nu bei destulă apă!

Legume şi fructe bogate în apă – castraveţi, salată verde, spanac, pepene roşu, struguri, vinete, conopidă, ardei gras şi lista poate continua la nesfârşit. Consumă-le la fiecare masă –  mic dejun, prânz şi cină – şi chiar ca gustări între mese. Au puţine calorii, se digeră uşor şi a conţinut ridicat de apă.

Brânză, iaurt şi lapte – cu alte cuvinte, consumă alimente bogate în calciu, care are capacitatea de a regla temperatura corporală şi de a ţine în frâu transpiraţia.

Ulei de măsline – ajută foare mult digestia, care, la rândul ei, previne creşterea temperaturii corporale şi apariţia transpiraţiei.

Ovăz – este bogat în fibre şi sărac în grăsimi, motiv pentru care este bine tolerat de stomac şi uşor de digerat. Corpul nu mai este astfel nevoit să facă un efort suplimentar, deci să îşi crească temperatura internă, iar tu vei fi ferită de transpiraţia excesivă.

Migdale – sunt o sursă excelentă de magneziu, mineral care îmbunătăţeşte digestia, întăreşte sistemul imunitar şi previne stările anxioase. Alte alimente bogate în magneziu sunt spanacul, soia şi dovleacul.

Cartofii dulci – conţin multe vitamine şi ajută la ameliorarea stărilor de nervozitate, îndepărtează stresul şi reduc tensiunea arterială, toţi aceştia fiind factori bine-cunoscuţi ai transpiraţiei excesive.

Banane – sunt bogate în potasiu, mineral cu multiple beneficii pentru sistemul nervos, dar şi cu un rol important în reglarea nivelului de electroliţi din organism, care menţin hidratarea. Totodată, bananele conţin mult magneziu şi vitamina B6, care ajută la menţinerea calmului şi a bunei digestii.

Ceai verde – este recunoscut pentru efectele sale calmante. Conţinutul bogat în antioxidanţi asigură eliminarea toxinelor din corp, care, dacă se acumulează în exces, pot duce la transpiraţie excesivă cu miros neplăcut.

Preluat de la: csid.ro