pixel.png

Dacă partenerul tău sforăie în fiecare seară, nu numai că este destul de deranjant, dar totodată îţi poate afecta starea de sănătate, arată un nou studiu. O nouă lucrare ştiinţifică despre sforăit şi apneea în somn, intitulată ”Snoring: a source of noise pollution and sleep apnea predictor”, vorbeşte despre sforăit ca fiind o sursă potenţială de poluare şi degradare a calităţii somnului ambilor parteneri.

Deşi nu pare să fie un aspect îngrijorător, expunerea la sforăit în timp ce încerci să dormi este cunoscut ca un factor de risc care aduce efecte negative stării generale de sănătate. Aşadar, dacă dormi lângă un partener care sforăie, trebuie să ştii că eşti expusă unui nivel de zgomot pe care studiile le consideră nesănătoase.

Mai exact, ”Zgomotul mai mare de 53 dB(A) (decibeli) a fost asociat bolilor cardiovasculare”. În urma unui experiment, oamenii de ştiinţă au constatat că 14% dintre participanţi sforăie mai puternic de 53 de decibeli. 66% dintre ei aveau sub 45 de decibeli. Stresul cardiovascular poate duce la mult mai multe alte afecţiuni.

<!–

Formul de quiz

–>

Potrivit NHS, stresul cardiovascular pune presiune pe organele vitale, nu doar pe inimă, ci şi pe rinichi, creier şi ochi, iar asta din cauza tensiunii arteriale ridicale, care poate duce la complicaţii ca infarct sau accident vascular cerebral.

Preluat de la: csid.ro