shutterstock_795894637-scaled.jpg

Sarea celtică a ajuns rapid pe rețelele sociale, în special pe TikTok, cu afirmații conform cărora ar fi o alternativă mai sănătoasă la sarea obișnuită. Poate că aduce o serie de beneficii asupra organismului uman, însă este important să înțelegi de ce este atât de specială.

Sarea celtică este o sare 100% de origine marină și datorită acestui fapt, ea ajută mult mai ușor la absorbția nutrienților, la eliminarea toxinele din corp și este un adjuvant important în reducerea migrenelor sau a altor dureri de cap. Totodată, folosită în comprese fierbinți sau adăugată în băile fierbinți este un important antiinflamator.

Sarea celtică este obținută prin metodă celtică, care implică utilizarea exclusivă a uneltelor din lemn pentru extragere și uscare, evitând astfel folosirea oricăror instrumente metalice.

Conține mai multe minerale esențiale, precum magneziu, fier, mangan, zinc, iod și potasiu. Aceste minerale sunt implicate în numeroase procese biologice, de la digestie și absorbția nutrienților, până la susținerea sistemului imunitar și sănătatea oaselor.

Sarea celtică nu este doar un ingredient culinar de excepție, ci și un element valoros în rutina de îngrijire personală și wellness. Datorită bogăției sale în minerale și a proprietăților sale terapeutice, sarea celtică poate fi integrată în diverse moduri pentru a îmbunătăți sănătatea pielii și pentru a oferi o experiență relaxantă și revigorantă.

Iată două recomandări!

Ce este sarea dietetică și cum ar trebui să o consumi?

Ce se întâmplă dacă consumi sare celtică în exces? Ei bine, poți leșina, poți avea probleme digestive, diaree, urinări frecvente, respirație sacadată, oboseală, șamd.

Discută mereu cu un medic înainte de a utiliza sarea celtică în orice fel și nu exagera cu ea pentru că nu vei obține efecte mai bune.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumarea a mai puțin de 5 g de sare/zi. Această recomandare are ca scop prevenirea hipertensiunii arteriale și reducerea riscului de boli cardiovasculare la adulți. Prin urmare, chiar dacă consumi cantitatea zilnică maximă recomandată de OMS, ar fi imposibil să ai un aport semnificativ de minerale cu această cantitate de sare celtică.

Excesul de sare: consecințe și motive pentru care trebuie să reduci chiar acum consumul acesteia

Preluat de la: csid.ro