Ți s-a întâmplat vreodată să te culci stresată pentru că a doua zi aveai un examen important, un interviu sau un zbor și să te trezești mai devreme decât era prevăzut? Ei bine, acest lucru poartă denumirea de anxietate de dimineață.

Iar o metodă excelentă de a gestiona anxietatea de dimineață stă în… alimentație! Un mic dejun echilibrat, spun specialiștii, face minuni pentru stres, sprijinind în același timp și organismul pentru o mai bună funcționare în timpul zilei.

Ouăle sunt alimente complexe care te ajută să combați anxietatea de dimineață căci sunt pline de aminoacizi esențiali, benefici pentru creierul nostru.

Iaurtul este atât de la îndemână atunci când n-ai timp și nici chef pentru a pregăti micul dejun. Cercetările au dezvăluit o mare legătură între sănătatea intestinală și cea psihică. Astfel, probioticele din iaurt îi vor face un mare bine microbiomului tău.

Cu beneficii dovedite asupra scăderii colesterolului, fulgii de ovăz sunt alimente pline de fibre, conferă sățietate și îți dă energie pentru întreaga zi. Alege să îi combini cu kefir pentru un plus de probiotice și folosește fructele tale preferate pentru un plus de savoare.

Plin de grăsimi sănătoase și cu un gust absolut delicios, avocado poate fi combinat cu ou fiert și un strop de lămâie. Micul dejun va fi unul hrănitor și te va echilibra mental, astfel încât să poți începe ziua cu zâmbetul pe buze!

Bogat în acizi de tip Omega3, somonul ar trebui să facă parte din alimentația ta de zi cu zi. Consumul de somon sprijină funcțiile cognitive și, implicit, reduce anxietatea.

De asemenea, dacă poți renunta la cafeaua de dimineață, ar fi excelent! Cofeină accelerează ritmul cardiac și îți dă senzația de agitație, ceea ce poate anula afectele calmante ale alimentelor mai sus enumerate.

Citește și: 5 carbohidrați antiinflamatorii pe care ar trebui să îi consumi zilnic

Preluat de la: csid.ro