pixel.png

Românii sunt peste tot în lume. Din păcate, unii dintre cei care trăiesc în afara graniţelor ţării s-au infectat cu noul virus SARS-COV2. Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României au anunţat că un număr de 703 cetăţeni români au fost depistaţi pozitiv până acum la testele pentru coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a dat publicităţii datele obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate. 703 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS-COV2 (coronavirus): 420 în Italia, 196 în Spania, 21 în Franţa, 9 în Germania, 42 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia  şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg şi Suedia. 

Câţi români au decedat din cauza complicaţiilor cu coronavirus?

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la 13 aprilie (data anunţului Ministerului Sănătăţii), 47 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 13 în Italia, 11 în Franţa, 12 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia şi unul în Suedia, au decedat.

<!–

Formul de quiz

–>

Câţi români din străinătate s-au vindecat?

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 11 au fost declaraţi vindecaţi: 7 în Franţa, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia.
 

Unde pot suna românii din străinătate pentru a afla informaţii despre coronavirus

Autorităţile le reamintesc cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.
Până la data de 12 aprilie 2020, au fost raportate 758.770 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Preluat de la: csid.ro