Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la 69 de ani! Artistul era internat de câteva zile la spitalul Universitar din Capitală, după ce suferise un AVC. Anunțul trist a fost făcut de cunoscutul dirijor Ionel Tudor.
Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani la spitalul Universitar din Capitală, după cum a afirmat Ionel Tudor pe internet. Artistul ar fi fost în comă, după ce a suferit un AVC.
„Ai plecat, Gabi, si ai lasat muzica pop romaneasca fara una dintre cele mai mari si mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori ci si prieteni din tinerete! Am lansat impreuna piese care au bucurat generatii de ascultatori („Noapte albastra”, „Te rog, domnisoara, nu pleca”, „Si va mai trece-o noapte”, „Viata e un cazino”, „Sa nu ne spunem adio”, „Poate ca da, poate ca nu” etc)!
Am lansat impreuna cu Joey de Alvaré primul CD din Romania! Am facut lucruri frumoase impreuna, lucruri care nu se pot uita! Am impartit multe momente ale vietii si carierei noastre impreuna!…Te vom pastra mereu in inimile noastre! Dumnezeu sa te odihneasca in pace si lumina!”, este mesajul lui Ionel Tudor de pe Facebook.
„De doi ani, simt că doar supraviețuiesc. Odată cu trecerea în noul an, am avut parte de tot felul de probleme de sănătate. Când am trecut ultima oară printr-o astfel de situație, toată lumea credea că e finalul pentru mine. Se pare că acest an a fost unul dificil. Mi-am petrecut Revelionul în spital, iar luna trecută am avut probleme cu tiroida. Problemele apar, dar trebuie să fii pregătit și să nu te lași copleșit. Mai important, cei din jurul tău trebuie să rămână puternici”, declara artistul în 2021.
Accidentul vascular cerebral (AVC), cunoscut și ca infarct cerebral, este o urgență medicală care apare atunci când alimentarea cu sânge a unei părți a creierului este întreruptă, fie parțial, fie complet. Această situație duce la o lipsă de oxigen și nutrienți esențiali în țesutul cerebral. În absența acestor elemente vitale, celulele cerebrale încep să se deterioreze sau chiar să moară în doar câteva minute.
Recunoașterea rapidă a semnelor unui AVC și intervenția imediată sunt cruciale pentru reducerea efectelor pe termen lung și salvarea vieții persoanei afectate. Printre simptomele frecvente ale unui AVC se numără:
Acesta este cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral, reprezentând aproximativ 87% dintre cazuri. Este cauzat de o blocare sau îngustare a vaselor de sânge care alimentează creierul, ceea ce duce la scăderea fluxului de sânge (ischemie). Blocajele pot fi determinate de formarea unui cheag de sânge într-un vas cerebral sau un cheag de sânge sau alt material care se formează într-o altă parte a corpului și ajunge în creier.
Acest tip apare atunci când un vas de sânge din creier se sparge, ducând la sângerare în interiorul creierului sau în spațiile din jurul acestuia. Cauzele frecvente includ:
Cunoscut și ca mini-AVC, acest tip este o întrerupere temporară a fluxului de sânge către creier, de obicei cauzată de un cheag. Simptomele sunt similare celor ale unui AVC ischemic, dar dispar de obicei în câteva minute sau ore, fără a lăsa daune permanente. Totuși, un AIT este un semnal de alarmă pentru un posibil AVC major în viitor și necesită evaluare medicală urgentă.
Sursa foto: facebook Gabriel Cotabiță
Preluat de la: csid.ro