301685369_654859868932592_1666329135191060483_n.jpg

Rețelele sociale, grație algoritmelor bine construiți și ajustați ne pot „ține captivi (captive)” de la câteva minute pe zi, până al câteva ore. Clipurile video amuzante, cu animăluțe, dansuri sau interacțiunea cu articolele interactive și aprecierea fotografiile prietenilor și prietenelor ne limitează activitatea noastră în offline. Fiindcă este importantă să ne deconectăm uneori, dar stăm mai puțin bine la capitolul motivație, vă invităm să verificați cât timp petreceți pe rețele și sperăm această activitate să servească drept imbold de a fi offline pentru cel puțin o jumătate de oră.

Cum verifici cât timp ai stat pe Instagram

Deschizi pagina principală a profilului tău, după care mergi în meniul din colțul dreapta de sus (trei liniuțe). Selectează „Activitățile tale”, iar după apasă pe „Durată” – nimic mai simplu.

Instagram îți oferă oportunitatea să îți gestionezi timpul petrecut pe rețea, să îți setezi memento-uri pentru pauze, să stabilești limita de timp zilnică, dar și să vezi durata medie petrecută pe rețea timp de o săptămână, cât și să analizezi cât timp ai stat în fiecare zi pe Instagram.


Sursă foto: captură ecran

Cum verific cât timp stai pe TikTok

Deschide aplicația și navighează pe pagina ta. În colțul dreapta de sus vei vedea meniul (reprezentat de trei liniuțe). După ce ai deschis meniul, vezi setările și confidențialitatea. Glisează în jos până găsești rubrica „Bunăstare digitală”.

Aplicația îți oferă oportunitatea să setez timpul de utilizare a ecranului, să îți stabilești pauze pentru timpul petrecut în fața ecranului și chiar să primești notificări despre actualizările săptămânale privind timpul de utilizare. Totodată, poți să activezi modul restricționat de interacțiune cu TikTok.

De asemenea, aplicația îți prezintă un rezumat cu timpul petrecut pe rețea în fiecare zi a săptămânii, dar și totalitatea orelor petrecute glisând clipurile video. În același context, TikTok face o divizare dintre timpul petrecut pe rețea pe parcursul zilei și pe parcursul nopții. Datele statistice ne spune că, în mediu, o persoană deschide TikTok de opt ori pe parcursul zilei, ei bine, putem verifica și asta. În rezumat identificăm de câte ori am deschis aplicația în total timp de o săptămâna, cât și pe parcursul zilei sau pe parcursul nopții.


Sursă foto: captură ecran

Sursă foto: captură ecran

Sursă foto: captură ecran

Cum verifici cât timp ai stat pe Facebook

Primul pas este să deschizi pagina personală și să accesezi meniul. Ulterior, în setările de confidențialitate găsește și dă click pe iconița „Timpul petrecut pe Facebook”.

Facebook, ca și Instagram, îți oferă oportunitatea să gestionezi eficient timpul, prin urmare, cu ușurință poți contura limite, iar aplicația te va anunța de fiecare dată când întreci vremea pe care ți-ai setat-o. De asemenea, aici găsești media zilnică și săptămânală. Totodată, Facebook oferă oportunitatea să activezi actualizările săptămânale, pentru a vedea cum evoluează timpul tău petrecut pe rețea.


Sursă foto: captură ecran

Sursă foto: captură ecran

Preluat de la: diez.md