Departamentul de Științe Politice și Sociale din cadrul Institutului Universitar European lansează cea de-a șasea ediție a Academiei de vară pe tema democrației, societății și afacerilor externe. Proiectul este intitulat „Cele mai recente perspective din știința politică, sociologie și relații internaționale” și se va desfășura în perioada 1-5 septembrie 2025, la Institutul Universitar European din orașul italian, Florența.
Oportunitatea este destinată studenților care urmează un program de masterat și sunt originari din statele membre ale UE sau din Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Academia de vară va oferi o perspectivă nouă asupra principalelor provocări cu care se confruntă societățile europene contemporane. Studenții vor participa la prelegeri, ateliere și la un tur ghidat al orașului Florența. În acest an, organizatorii vor selecta doar 27 de studenți pentru a beneficia gratuit de această oportunitate.
Timp de o săpătmână, participanții vor fi, de asemenea, invitați să își prezinte lucrările sau ideile de cercetare și să le discute cu cercetători de renume din domeniu și cu colegi la fel de entuziaști.
Participarea la Academia de vară este gratuită. Participanții selectați care au nevoie de resurse financiare pentru a-și acoperi cheltuielile de călătorie și cazare sunt eligibili pentru a obține o alocație în acest sens.
# Ești înscris(ă) la un program de masterat sau ai obținut deja o diplomă de masterat.
# Poți să te exprimi fluent în limba engleză.
# Studiezi sau ai studiat în domeniul științelor politice sau sociologiei.
# CV-ul actualizat;
# foaia matricolă;
# o scrisoare de recomandare din partea unui membru al facultății din cadrul universității la care înveți sau ai învățat;
# o scrisoare de intenție, care să conțină maximum două pagini și în care explici de ce ar trebui să fii admis(ă) la Academia de vară. Lucrarea trebuie să includă și o întrebare de cercetare în științe politice sau sociologie care să se încadreze în una dintre cele trei teme generale:
— micro-fundamente ale inegalităților sociale și polarizării;
— instituții, partide și comportament politic;
— relații internaționale;
# lucrarea de cercetare trebuie să includă referințe la literatura academică relevantă și poate fi o schiță a cercetării pe care îți propui să o realizezi în teza de masterat sau în altă lucrare.
Accesează această pagină și completează formularul de înregistrare. Termenul-limită pentru înscriere este 15 mai, ora 23:59. Până pe 20 mai, toți candidații vor fi anunțați dacă au fost selectați sau nu.
Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.
Preluat de la: diez.md