60965840_2214307265354696_3500324627421331456_o.jpg
Candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace 2019, Ion Lazarenco, a publicat pe pagina sa de Facebook primul său spot promovare a mesajului de pace. În video acesta vorbește despre cât de important este să trăim în pace și să renunțăm la conflictele artificiale.

„Mă consider eu cetățean al acestei planete și am un mesaj pentru oameni … Cred că am venit pe Pământ pentru o perioadă scurtă de timp, iar în spatele meu trebuie să părăsesc lumea mai bine, noi oamenii sunt ființe raționale. Este datoria noastră să renunțăm la conflictele artificiale pentru cauze infinite”, a scris acesta în descrierea videoului său.

Conform Planului de acțiuni, candidatura lui Ion Lazarenco urmează a fi promovată pe plan internațional prin diverse activități, care vor contribui la informarea societății despre realizările sale și mesajele de pace și unitate promovate prin înot.

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare șapte strâmtori. În același timp, deși este stabilit în Irlanda, sportivul înoată în calitate de cetățean al Republicii Moldova și atrage atenția comunității asupra conflictului transnistrean. Primul său proiect a fost „Înotul de Pace de pe Nistru”, pe o distanță de 240 km, parcursă în 8 zile, în scop caritabil. Un alt proiect realizat cu mesaj de pace și prietenie este proiectul „Nistrul unește Moldova”.

Amintim că, cabinetul de miniștri a decis să aloce 1 milion de lei pentru promovarea candidatului la Premiul Nobel pentru Pace, Ion Lazarenco.

Preluat de la: diez.md