terapie-1200x800.jpg

Fiecare dintre noi avem probleme, mai mici sau mai mari, însă vindecarea ar trebui să fie, în orice circumstanță, singura soluție. Poate că deja te-ai gândit la psihoterapie, însă nu ești sigur că aceasta este varianta potrivită pentru tine. De aceea, în atrticolul prezent, vom puncta motivele pentru care tu, în acest moment, ai nevoie să apelezi la psihoterapie.

Discuția despre propria sănătate mintală cu un psihoterapeut este considerată a fi îngrijire prevenitivă pentru tot ce ține de sănătatea emoțională.

„Este vorba despre strategii de învățare și instrumente pe care le puteți folosi pentru a naviga în viață și a ne proteja sănătatea mintală, astfel încât să nu fim inundați sau copleșiți”, spune dr. Crawford, care este psihiatru pentru adulți și copii și profesor asistent de psihiatrie la Boston. Facultatea Universitară de Medicină.

Cele mai comune afecțiuni legate de sănătatea mintală care pot fi tratate cu ajutorul psihoterapiei sunt anxietatea, depresia, tulburarea bipolară, tulburările de panică, tulburările de alimentație, abuzul de substanțe și tulburările de personalitate.

Cercetările sugerează că avantajele terapiei continuă chiar și după oprirea ședințelor. Pacienții se simt mai bine cu ei înșiși, reducându-și simptomele psihiatrice și dezvoltând abilități și instrumente de adaptare pe termen lung pentru a gestiona provocările vieții.

Psihoterapia poate ajuta și persoanele care nu au niciun diagnostic din sfera sănătății mintale.

Potrivit unui sondaj realizat de Barna Group, o companie privată de cercetare din California, 28% dintre persoanele care au început terapia au făcut acest lucru în urma unei traume, cum ar fi pierderea unei persoane dragi, pierderea locului de muncă, boala, un accident sau un divorț. Alți 19% și-au început călătoria în lumea terapiei în timp ce se aflau într-o perioadă de tranziție în viață, precum căsătoria, mutarea, începerea unui nou loc de muncă sau nașterea unui copil.

„Terapia este un pas necesar pentru a prelua controlul asupra sănătății tale mintale și a avea grijă de tine.”, spune Crawford.

Pentru mulți, a vorbi cu un profesionist în sănătate mintală oferă o oportunitate unică de a avea un spațiu pentru a reflecta asupra gândurilor și sentimentelor proprii, indiferent de motivul pentru care te adresezi acestuia.

Cu toții ne confruntăm cu obstacole la un moment dat în viața noastră. Uneori, să ne facem timp suplimentar pentru îngrijirea sufletului și să vorbim cu un prieten sau un membru al familiei care ne susține ne-ar putea ajuta să trecem mai ușor prin aceste momente dificile. Alteori, aceste soluții nu sunt suficiente.

În orice caz, decizia de a începe un proces de pshihoterapie este una foarte personală și, pentru aceasta, e nevoie să îți răspunzi la următoarele întrebări:

Dacă ai răspuns cu cel puțin un „Da” la oricare dintre aceste întrebări, înseamnă că este timpul să te adresezi unui psihoterapeut, pentru a te cunoaște mai bine și a te vindeca de acele lucruri care îți tulbură sufletul.

Surse externe:

https://www.everydayhealth.com/emotional-health/how-do-i-know-if-i-need-therapy/

https://www.cdc.gov/nchs/products/databriefs/db419.htm

https://www.apa.org/news/press/releases/2010/01/psychodynamic-therapy

Sursă foto: Envato

Preluat de la: csid.ro