cafea.jpeg
Văzul este unul dintre simţurile cele mai importante, motiv pentru care trebuie să acorzi o atenţie sporită tabieturilor tale astfel încât să nu te confrunţi cu tulburări de vedere sau mai rău de atât, cu orbirea.

# Cafeaua este bună dimineaţa după ce ai luat micul dejun, mirosul său plăcut te ajută să te pregăteşti pentru o nouă zi, însă în cazul în care depăşeşti o ceaşcă pe zi şi în plus mai şi fumezi, aceste două tabieturi vor contribui esenţial la strângerea vaselor de sânge, vor creşte presiunea oculară şi, implicit, riscul de orbire.

Cafeaua creşte riscul de glaucom

Cu cât bei mai multe cafele pe zi şi cu cât sunt mai tari, cu atât mai mare este riscul să ajungi să te confrunţi cu glaucom. Acest aspect a fost observat şi ulterior publicat şi în revista „Investigative Ophthalmology&Visual Science”.

Această boală degenerativă a nervului optic în timp va cauza pierderea definitivă a vederii. Cafeaua este recunoscută pentru gust, aromă, însă şi ea face parte din efectul de boomerang. Când este consumată în exces, efectele negative nu întârzie să apară, mai ales pentru că face vasoconstrucţie şi în felul acesta va duce la creşterea tensiunii arteriale şi mai ales a presiunii intraoculare.

cataractă

Dacă faci parte din categoria persoanelor cu probleme cardiace este bine să nu faci abuz de consumul de cafea sau tutun. Fumatul, viciul celor mai mulţi consumatori de cafea, poate fi şi el responsabil cu pierderea vederii centrale, mai ales la persoanele cu vârsta peste 50 de ani.  În plus, afectează şi alte organe printre care şi plămânii şi vasele sangvine.

Preluat de la: diez.md