diez-share-facebook.png
Legea care organizează retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) a fost promulgată marţi, după mai multe luni de dezbateri dure în Parlamentul britanic.

Legea confirmă de asemenea faptul că 29 martie 2019, ora 23:00 locală şi GMT, reprezintă data oficială a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Documentele trebuie semnate până în luna octombrie pentru a putea fi ratificate în timp util, însă Londra și Bruxellesul nu au ajuns la acorduri pe mai multe teme-cheie, precum statutul cetățenilor europeni care locuiesc în Marea Britanie.

Deputaţii pro-Brexit au sărbătorit adoptarea legii drept o garanţie că Marea Britanie va părăsi cu siguranţă Uniunea Europeană, în pofida incertitudinii cu privire la negocierile cu Bruxelles-ul.
„Şansele unei eventuale reveniri asupra deciziei britanicilor de a părăsi UE sunt nule”, a declarat euroscepticul Liam Fox, ministrul comerţului, informează știrileprotv.ro.

În opinia influentului deputat conservator Jacob Rees-Mogg, susţinător al unui Brexit fără compromisuri, sfârşitul acestui proces legislativ furtunos înseamnă că premierul Theresa May va putea continua negocierile cu Bruxellesul dintr-o poziţie „mult mai puternică”.

Preluat de la: diez.md