alexandra-stan.jpg

Alexandra Stan, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite artiste de la noi din țară, suferă de o boală autoimună, tiroidita Hashimoto. Solista de 35 de ani are acum o siluetă demnă de invidiat cu care se poate lăuda, dar a făcut precizări și despre problemele de sănătate de care suferă. 

Alexandra Stan, în vârstă de 35 de ani, suferă de o boală autoimună, tiroidita Hashimoto. Problemele de sănătate au apărut pe când solista se afla în America. La întoarcerea în țară, ea avea cu 10 kilograme în plus. După câteva analize mai amănunțite, Alexandra Stan a aflat că suferă de tiroida Hashimoto, o afecțiune în care sistemul imunitar atacă tiroida.

Această boală boală autoimună favorizează îngrășarea! Alexandra Stan a specificat că ține în frâu boala cu tratament și un regim alimentar destul de strict.

„Avem 10 kilograme în plus atunci când m-am întors din America. Mă îmbolnăvisem de glandă și eram dereglată total. Eu am tiroidită Hashimoto autoimună, dar reușesc s-o țin în frâu în ultima vreme. Nu consum gluten, lactate, zahăr, soia, alcool, mai deloc. Cafeaua la fel mai puțin, doar una de dimineața, înainte beam 3-4 cafele pe zi.

Eu cred totuși că medicamentul e baza. E foarte riscant să te bazezi doar pe alimentație. Iau Euthyrox de 50 mg, atât am luat de la început, nu-l înterup că nu vreau să risc”, a declarat aceasta pentru Click!

Citiți și: Anca Țurcașiu, boala care i-a schimbat radical viața! Alimentele la care a renunțat definitiv actrița

De când a aflat că suferă de această boala autoimună, solista are mare grijă și la alimentație. Urmează o serie de reguli clare și nu se abate deloc de la restricțiile privind consumul de gluten, lactate, zahăr sau alcool.

„Nu consum gluten, lactate, zahăr, soia, alcool, mai deloc. Cafeaua la fel mai puțin, doar una de dimineața, înainte beam 3-4 cafele pe zi. Eu cred totuși că medicamentul e baza. E foarte riscant să te bazezi doar pe alimentație. Iau pastile, atât am luat de la început, nu-l întrerup că nu vreau să risc”, a mai completat celebra artistă.

Tiroidita Hashimoto este o boală autoimună care afectează tiroida, ducând la scăderea cantității de hormoni produși de aceasta. Potrivit medicilor, tiroida este o glandă în formă de fluture prezentă la baza gâtului, este responsabilă de producerea unor hormoni esențiali pentru reglarea funcțiilor corpului, funcții precum creșterea sau reglarea metabolismului.

Atunci când producția acestor hormoni scade apare hipotiroidismul, iar organismul nu mai primește aportul necesar pentru a susține o funcționare normală. Tiroidita Hashimoto se manifestă atunci când sistemul imunitar începe să atace glanda tiroidă. Momentan, nu se cunosc cauzele științifice exacte pentru care sistemul imunitar încetează să mai recunoască tiroida și produce anticorpi meniți să o trateze ca pe un corp străin. Boala nu are leac!

Sursa foto: instagram Alexandra Stan

Preluat de la: csid.ro