pixel.png

Multe femei se confruntă cu surplusul de piele din zona superioară sau inferioară a ochilor, în special odată cu înaintarea în vârstă sau din pricina oboselii, dar cu ajutorul blefaroplastiei cosmetice, acest aspect inestetic prin care pleoapa atârnă sau devine excesiv de bombată, poate fi îmbunătăţit. Astfel, prin acest proces sunt corectate nu doar aspectul, ci şi asimetriile, trăsăturile capătă un aspect întinerit, iar privirea este mai luminoasă.

Eliminarea surplusului de piele din zona ochilor poate fi realizată rapid, fără internare şi anestezie generală. Medicul Iancu Morad a dezvoltat o tehnică proprie ce poate fi realizată în clinică, în doar 45 de minute, fără să fie nevoie de internare, anestezie generală ori recuperare medicală îndelungată.

De asemenea, sprâncenele pot căpăta un astfel de aspect inestetic lăsat după o anumită vârstă. Pielea din acele zone devine mai flască, muşchii îşi pierd din tonus,  pernuţele de grăsime devin mai proeminente, având tendinţa de a se umfla. Per ansamblu, se obţine un aspect de faţă obosită.

<!–

Formul de quiz

–>

“Blefaroplastia rezolvă problemele estetice din zona ochilor, fie că vorbim de exces de piele, de aspect obosit al privirii ori de asimetrii. Prin mici incizii, se elimină pielea şi grăsimea în exces şi se corectează problemele estetice. În prezent realizăm această intervenţie în clinică, rapid, fără disconfort şi cu o recuperare de doar câteva zile. Intervenţia se realizează sub anestezie locală, durează până în 45 de minute, iar pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie”, explică medicul.

Ce trebuie să facem după intervenţie pentru a nu reveni la aspectul de dinainte. Cum putem preveni să nu pierdem efectul rapid?

”Nu am sfaturi prea multe de oferit în acest sens. În mod normal recomand pacientelor să ducă un stil de viaţă sănătos şi să aibă un regim alimentar corect. Acestea trebuie să evite fumatul şi expunerea excesivă la soare”, ne explică medicul.

Această procedură poate prezenta riscuri? În ce condiţii NU trebuie făcută, care ar putea fi complicaţiile cu care se pot confrunta pacienţii?

”Există, într-adevăr, mai multe contraindicaţii pe care orice pacientă trebuie să le ştie înainte de a apela la o astfel de intervenţie. Se poate ajunge la ptoză, o afecţiune care constă în lăsarea excesivă a pleoapei superioare sau a sprâncenei, care se corectează ulterior prin intervenţie chirurgicală. O altă complicaţie ar fi exoftalmina, adică proeminenţa anormală a unuia sau a ambilor ochi în raport cu orbita; mai putem vorbi şi despre boli sistemice ce duc la probleme de coagulare a sângelui sau la o cicatrizare anormală. Un ultim risc ar fi  sindromul ochiului uscat. Din cauza celor de mai sus recomand ca o astfel de intervenţie să fie făcută doar de un medic specialist, care multă experienţă în acest domeniu”, explică medicul Iancu Morad.

Preluat de la: csid.ro