belarus4.jpg
În timpul protestelor din Belarus, două persoane au fost ucise. Acest lucru a fost confirmat de ministrul Sănătății din țară, Vladimir Karanik.

Karanik nu a dat numele victimelor și circumstanțele morții lor, observând doar că una dintre ele a murit la Minsk.

În spitale, potrivit ministrului, sunt 158 de persoane, dintre care trei sunt în stare gravă, scrie tut.by.

Anterior, mass-media independentă a raportat despre moartea lui Alexander Taraikovsky, în vârstă de 34 de ani, la Minsk și a lui Alexander Vikhor, în vârstă de 25 de ani, la Gomel. În același timp, Comitetul de investigare din Belarus a refuzat să lege moartea lui Vikhor cu protestele, departamentul a confirmat că a murit după ce a fost arestat, dar a insistat că moartea s-a datorat unei supradoze de droguri.

Amintim că pe 9 august, în Belarus au avut loc alegeri prezidențiale. Conform datelor oficiale, a câștigat Lukașenko. Acesta se află la conducerea țării de un sfert de secol.

Exit-pollurile postate de media de stat din Belarus îl arătau pe Lukaşenko câştigând cu aproximativ 80 % din voturi, un rezultat despre care purtătoarea de cuvânt a lui Tihanovskaia, Anna Krasulina, a declarat pentru dpa că este „departe de orice realitate”.

După anunțarea rezultatelor exit-pollurilor, în stradă au ieșit să protesteze mai mulți oameni care au acuzat autoritățile de fraudarea alegerilor.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Preluat de la: diez.md