BBC-1149188.jpg
BBC a anunţat că va lansa anul următor un asistent digital denumit Beeb, care va putea interacţiona cu programele BBC şi serviciile online ale companiei, funcţionând pe speakere smart şi telefoane mobile.

„Aproximativ unul din cinci adulţi deţin un smart speaker în casa lor, iar mult mai mulţi au dispozitive care pot fi activate cu comandă vocală în buzunarele lor.

„Dorim să ne asigurăm că toată lumea poate beneficia de această nouă tehnologie şi să aducem oamenilor noi programe, servicii şi conţinut interesant – într-o manieră uşor de folosit şi în care pot avea încredere” este scris in comunicatul emis de BBC

Potrivit The Guardian, BBC nu doreşte să lanseze şi un dispozitiv care să folosească noul asistent digital. Beeb va fi integrat în site-ul BBC şi în aplicaţia sa iPlayer, fiind disponibil tuturor producătorilor de dispozitive pentru eventuala încorporare.

Una dintre problemele principale are asistenţilor digitali dezvoltaţi în Statele Unite este faptul că aceştia nu sunt capabili să înţeleagă accentele regionale puternice, motiv pentru care BBC a luat decizia de a-şi pune angajaţii din toate birourile din Marea Britanie să îşi înregistreze vocile, pentru a fi siguri că Beeb le va înţelege, scrie adevărul.ro.

BBC lucrează la un asistent digital propriu, care să ofere o alternativă pentru Alexa sau Google Assistant, iar primul pas este de a îl antrena să recunoască multitudinea de accente din Marea Britanie.

Preluat de la: diez.md